Niet normaal meer hoor…..

Dat weer. We konden practisch de hele week in overhemd buiten lopen tijdens schafttijd. Zodra de ambtenaren-fabrieksfluit ging, snelden we naar buiten om daar met volle teugen van te genieten.

En van het weekend dreigt het meer dan 20 graden (Celsius, ja) te worden.

Gedurende het postenoverleg (Miami, Chicago, New York, Washington, Den Haag en wullie) werd uitbundig gesproken over de ijzige koude en de sneeuwstorm, met name Washington (stroomuitval) en Chicago (auto’s vastgelopen in de sneeuwstorm) hadden het zwaar.

clip_image001

Cars wait to be hauled away as crews plow Lake Shore Drive. Credit: Chicago Tribune

Het was heerlijk om gedurende die fascinerende conversatie dromerig vanuit mijn kantoor te kijken naar een zon overgoten San Francisco, waar de laatste nachtwolken net wegtrokken.

clip_image002

Een van die leukste lezingen die ik de laatste tijd gaf was voor de klas van Juf Thessy en Meester Klaas Jan (KJ in de volksmond) afgelopen donderdag. Honkbal; en met name de Nederlandse inbreng. Duidelijk werd wel dat de San Francisco Giants, de regerende wereldkampioen, zware indruk hadden gemaakt op de leerlingetjes (5 – 9 jaar).

Met name mijn verhaal dat Nederland in Seoul, Olympische Spelen 1988, Taiwan versloeg en dat ik gewed had met toenmalig Taiwan Honkbalvoorzitter P.P. Tang, deed het goed. PP proestten ze.

Inzet: onze verhuizing van redelijk armoedige hotelkamers naar de luxe hotelkamers van de Taiwanezen, die onmiddelijk terug werden geroepen. Eerder al hadden we geconstateerd dat de pitcher waarschijnlijk de belangrijkste speler van een honkbal team is.

En wie won die wedstrijd voor Nederland?

clip_image003

Juist ja, Bart Volkerijk van Multi Function ADO, waar mijn honkbalverhaal begon in 1983.

En Multi Function Computers, waar mijn verhaal als ‘vrije jongen’ begon (1976).

Nadat knuppels, EK medaille 1987 en wat andere memorabilia van hand tot hand waren gegaan, nog even wat NL helden op rij gezet:

clip_image004

Onze eerste echte Nederlandse honkbal professional in Amerika, en nog wel bij het vermaarde Boston Red Sox, waar hij 1976 als pitcher debuteerde (in hetzelfde jaar werd Multi Function Computers opgericht!).

clip_image005

Hensley debuteerde in 1989 als left outfielder voor het waarschijnlijk beroemdste team: de New York Yankees. Ook speelde hij voor ons nationale team gedurende de Olympische Spelen van 2002. Waarschijnlijk wordt dit alles overschaduwd door het wereldkampioenschap van de San Francisco Giants, waar hij hitting coach is.

clip_image006

Bert Blyleven, zeer van Nederlandse afkomst, het Nederlandse team assisterend bij WBC 2009, waar Nederland liefst 2 maal Venezuela versloeg. ESPN maakte er een 5 minuten durende interview van met onze charmante en overtuigende ambassadeur Renee Bos-Jones onder het motto “Payroll of $60.000 beats Payroll of $60 million; twice!”. Bert werd dit jaar in de Baseball Hall of Fame gekozen; een ongelofelijke eer! Daar resideert hij same met o.a. Babe Ruth en Joe DiMaggio.

Nu even iets over real life helden; mijn stoere wederhelft Astrid wist naast haar drukke 911 ambulance werkzaamheden binnen 24 uur woensdag j.l. 2 baby’s te begeleiden bij hun komst op deze wereld! Dit alles terwijl zoon Kaj en ik lui (met Jack) naar de serie ‘24’ aan het kijken waren (sofa helden).

clip_image007

Just helped a baby girl into this world ! Doula is great!

Okay boys and girls, we gaan weer op pad vandaag met de machtige Diablo’s; eerst naar Davis (waar we vorige week van het veld geveegd werden (10.45), om vervolgens voetballes te gaan geven in Winters (14.00).

Oei, laten we even het weer controleren:

clip_image008

clip_image009

Dat ziet er wel redelijk uit; we kunnen de sneeuwkettingen thuislaten.

Oh ja, Asje en ik gaan zondagavond naar het concert van de Plain White T’s @ The Fillmore.

Dineetje vooraf, en dat alles terwijl de Superbowl wordt gespeeld (30 seconden commercial: $3 miljoen). Stoer toch?!

clip_image0103:57clip_image011 Add toclip_image011[1]Added to queue

Plain White T’s – Hey There Delilah