Vakantie? Wanneer was dat dan?

Gek toch dat je na een week sappelen dat hele vakantie gevoel alweer vergeten bent. Je stapt gewoonte getrouw maandagmorgen in de voiture en wacht geduldig bij de toll plaza.

clip_image001

Vervolgens neem je de lift naar de 31e etage, je neemt de beveiligde sluis zonder het alarm af te doen laten gaan en vuurt de computer op, hetgeen niet een al te optimistisch resultaat oplevert; meer dan 600 e-mails!

clip_image002

Dan maar even tot jezelf komen, senseo aan en even San Francisco om 07.00 in te ademen.

clip_image003

Aan de bak nu. Als een waanzinnige val ik de e-mail berg aan en ‘s avonds kan ik tevreden constateren dat 2/3 weggewerkt is (“delete”, “forward”, “reply”, etc.).

clip_image004

Het programma van de week flitst nu voorbij:

Dinsdag 17.15 VIP receptie Visionary Awards 2011 (wij bofferds mogen een uur eerder van de cocktails en sterren genieten).

clip_image005

Mensen als Bill Gates hebben hier hun eerste award gekregen, en het is goed om met de aanwezigen al vlinderend een woordje te wisselen en een visitekaartje uit te reiken. ‘Networking at its finest’. Vandaag is het de beurt aan 4 knappe koppen, waarvan ik er 2 onder publiceer.

clip_image006

En ik dwarrel tussen al dat geweld, glas in hand glimlach op gezicht, rustig rond. Behoorlijk vroeg heb ik al geleerd dat je geduldig moet luisteren (vooral als je het niet begrijpt) en af en toe mensen in verwarring achter moet laten. Na een zeer uitbundig betoog pareer je als volgt: “maar, m’n waarde, zou het niet eens precies andersom kunnen zijn?” Indien een uitdrukking van ongeloof op het gezicht verschijnt dien je je uit de benen te maken. Uitleggen heeft geen zin! Zeer genoegelijke avond waarbij de knappe bollen met zeer scherpe en geestige dank speeches kwamen. Uiteraard waren ze allemaal ‘honored’ en ‘humbled’. I love it!

Een ander hoogtepunt van de week was de borrel die we ter viering genoten hebben met de oprichters van Cloud9 IDE die $5.5 miljoen ophaalden bij een huis van reputatie; Accel, o.a. financiers van facebook en Groupon. Klasse van deze jeugdige Nederlandse ondernemers.

‘We stonden stijf van de adrenaline’ sprout.nl

Ruben Daniëls en Rik Arends van Cloud9 IDE hebben 5,5 miljoen dollar groeikapitaal ontvangen van softwarebedrijf Atlassian en Accel Partners, de bekende investeerder van Facebook en Groupon. Allemaal dankzij een weekje Silicon…

Dat is mooi, mooi, mooi man!

Vervolgens naar L.A. voor een optreden bij het 8th Annual Global Conference. Ongelofelijk hoe je de opgedane levenservaringen in een speech ter bewieroking van Nederland in de praktijk kunt brengen. Kleine ingelaste pauze’s, waarbij je vragend de zaal inkijkt, een versneld pasje (arthritis allowing) en een brede lach doen wonderen. De mensen die achteraf naar me toe kwamen waren zeer verwonderd dat ons kikkerlandje de 3e investeerder in de V.S. is en dat dankzij im- en export aktiviteiten zo’n 700.000 Amerikanen werk hebben.

De vakantie kwam weer terug toen m’n duifje onze familie, in San Jose del Cabo, in volle glorie op facebook presenteerde.

clip_image008

Uit de vele reakties…..tromgeroffel……..een duidelijke winnaar:

o clip_image009

David King This Looks like Album Art. There hasn’t been a dominant family band since the Defranco Family. Can’t wait to see you perform!

LG (Life is Good).