Kingdom of the Netherlands vs powerful Cuba

Terwijl Sparta weer een puntje verder wegkroop van MVV, dankzij MVV’s nederlaag thuis en Sparta’s magere gelijk spelletje tegen FC Oss, bracht me dat toch weer bij het fabuleuze Nederlandse honkbal negental. Met name bij Nederland’s closer Loek van Mil, prospect van de Cleveland Indians en de langste speler van de minor leagues; om precies te zijn, 2 meter en 12,5 centimeter!

clip_image001

Toen Loek op de heuvel verscheen, meldde MLB TV al deze gegevens, waarbij met name zijn geboorteplaats vermeld werd: Oss, Noord Brabant! Wat zal hij trots geweest zijn dat FC Oss Sparta op 1 – 1 hield! Het is echt vreemd om op de televisie te horen dat the Kingdom of the Nethelands de leiding genomen heeft tegen Cuba. Zo in Californie verblijvend voelt het aan als expat van een obscure monarchie. De pers was unaniem in haar oordeel:

Netherlands stun Cuba in World Baseball Classic

clip_image002

TOKYO (AFP) –

clip_image003

Netherlands’ Jonathan Schoop bats as Cuba’s catcher Frank Morejon looks on during the sixth inning of their second-round Pool 1 game in the World Baseball Classic tournament at Tokyo Dome on March 8, 2013. The Netherlands stunned Cuba 6-2 in the World Baseball Classic’s second round to move one win from reaching the tournament’s final stage for the first time.

Heerlijk om zo naar het consulaat te rijden terwijl je op de radio zinnen hoort als “The Netherland no more Cinderella story, they are for real”. “The magic of the Dutch continues”. En dan de uitsmijter; “If the Dutch squad wins one more game, they will fly to San Francisco wearing orange and black; the S.F. Giants colors!”. Uh….hadden wij al niet wat eerder naam gemaakt met oranje? Allemaal goed bedoeld!

Ook leuk zijn de reacties van Nederlanders in de Bay Area op twitter:

clip_image005

Peter den Hartog

@PeterdenH

@TheTrueDutchman @BartvanBolhuis is er al een strategie om tickets bij elkaar te krijgen voor als NL in SF de BB classics gaat winnen?

clip_image007

Eastbay Paul

@Eastbay_Paul

Volgens mij heeft de @TheTrueDutchman al zijn kaarten achter het honk MEGASTUNT HONKBALLERS telegraaf.nl/s/21365016 via @telegraaf

En ja, inmiddels zijn wij al plannen aan het smeden voor een blok supporters, een Holland House bij het Giants’ stadion, etc. Public House is bij het stadion ingebouwd en we hoeven alleen ‘Public’ maar te vervangen!

clip_image008

Ja toch?! Stel je voor dat Nederland in de finale Amerika treft? Nou, eerst maar morgen van Japan winnen, terwijl de V.S. gisteren met al hun sterren een pak op de broek kreeg van Mexico! Opwindende weken voor de boeg; morgen vertrek ik naar Austin Texas voor het mega SXSW festival: www.sxsw.com alwaar een grote delegatie van de Dutch Fellows wacht www.dutchfellows.com en ze voeren de volgende slogan:

The Netherlands may be small, but it has a huge pool of entrepreneurial talent.

By bringing this talent together, Dutch Fellows creates many new opportunities for her members.

clip_image009

Goed programma met guitig boerinnetje!

De week daarna de Future of Media delegatie met de fine fleur van de Nederlandse media, die nog niet weten dat ze weleens bij een honkbalwedstrijd zouden kunnen zitten i.p.v. de residentie van Consul Generaal Bart van Bolhuis. En dan sluiten we maart hijgend af met de Game Developers Conference www.gdconf.com in San Francisco. De hele week worden op het consulaat demonstraties gegeven van de laatste nieuwe NL games. Organisatie met support van het consulaat door de Dutch Game Garden www.dutchgamegarden.nl Sluit ik graag af met een welgemeende felicitatie voor mijn ‘eigen’ Astrid, die na 504 onbetaalde ambulance uren de praktijkdagen tot een goed einde heeft gebracht. En dat parallel aan haar ‘normale’ werk. Kudos! En een boel facebookers leefde met haar mee! Oh ja, die profielfoto is niet haar uniform!

1. clip_image010

Astrid Laanen

15 hours ago

Couldnt be happier! Very grateful for this! Passed my internship! Thanks for all the patience and help!

Top of Form

Like ·

o Bo-Peter Laanen, Lucienne Van de Poll, Freek Duveen and 55 others like this.

o View 22 more comments

o clip_image011

Marja Abbing Gefeliciteer kanjer, ben je nu eindelijk klaar

6 hours ago · Like

o clip_image012

Riet Gruter Je hebt er keihard voor gewerkt, van Harte Gefeliciteerd

4 hours ago · Like

o clip_image013

Rob Laanen Geweldig gedaan! van harte gefeliciteerd!

3 hours ago · Like

o clip_image014

Wendy Gruter Jeeeehhhh!! Goed Zo zus !!?

3 hours ago via mobile · Like

Bottom of Form

Comments are closed.