Lente in de San Francisco Bay Area

Zo voelt het wel aan. Met nog zo’n 32 uur te gaan voordat ik, en 100 miljoen anderen, de Super Bowl, de $5 miljoen 30 seconden reclames en de half time show gaan ‘bewonderen’, is het kwik aan het oplopen tot een graadje of 21. Celsius! Moet zeggen dat ik wel een beetje lente in m’n hoofd kan gebruiken na alle “Singh” opwinding. Niet dat het een ‘Happy End’ heeft, maar ik laat het even liggen met de hoop op enig goed nieuws van Gov. Brown. In ieder geval komt Singh’s zoon Surender bij ons thuis de komende week om nieuwe akties te bespreken. Hij heeft een ontroerende smeekbrief over zijn vader aan Gov. Brown geschreven die Mark Rutte persoonlijk afgelopen zondag aan Gov. Brown heeft overhandigd. Stay tuned. Ook zijn we ons inmiddels aan het warmlopen voor het volgende jaarlijkse evenement:

clip_image002

En bijna kon ik me (weer) nijdig maken omdat het Consulaat in San Francisco dit jaar het tradionele Dutch GDC breakfast niet in de planning had staan. Gedurende dit ontbijt komen vele tientallen game ontwikkelaars, publishers en supportgroepen bijeen met in het achterhoofd dat er zaken gedaan kunnen worden. Na het venijnige artikel in de NRC gisteren, iets dat de branche goed gebruiken kan! Enfin, aangezien ik inmiddels geengageerd was door Alessandra van Otterlo, die een en ander opzet namens het Creatives Industries Fund NL, was een en ander binnen een dag geregeld. Networking 1.0, zo simpel is het! Het consulaat, moet ik eerlijk zeggen, kwam er op terug. Helaas te laat, zo werkt het niet in de Valley, waar af en toe beslissingen genomen moeten worden die de voortgang vasthouden. Voor het onderbezette consulaat wederom een leermoment. We zijn er trots op dat het grootste advocatenkantoor ter wereld, DLA Piper, een prachtige ruimte in San Francisco ter beschikking heeft gesteld waar wij 15 maart met een 80-tal geinteresseerden een geweldig breakfast gaan beleven. Met de keynote speaker zijn wij de laatste details aan het regelen. Spannend! Indrukje:

clip_image004

Dat was nog op het consulaat *snif*. Wat ik heel leuk vind is om een echte entrepreneur in het zonnetje te zetten. Vanwege de intensieve “Singh” weken even op de plank laten liggen, maar daarom niet minder aandacht. Om het ingewikkeld te maken, ik kwam met Schelte Meinsma, de entrepreneur dus, in aanraking via onze voormalige Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst die het verzoek binnen kreeg via zijn man Pieter. Tussen twee haakjes, ook dat is het gevolg van netwerken! Om kort te gaan, hij zou met de winaar van Dev battle 2015 de Valley aandoen en of ik hem daarbij van dienst kon zijn. Zie onder de uitnodiging voor 2016.

Ben jij de beste webdeveloper van Noord Nederland? Doe mee met de Dev battle 2016 Ga de uitdaging ook aan!

Noord Nederlandse nuchterheid, niks Neelie Kroes, dat doen we gewoon zelf! Uit 80 developers kwam uiteindelijk Djurre de Boer als winnaar uit de strijd. Ik vond het een eer om hem, Schelte Meinsma en Romke van der Veen, de nummer twee, die een dealtje met Schelte had gemaakt, de week van 18 januari te begeleiden. Kon ik gelijk nog een kleine les aan toevoegen toen Schelte Romke als de ongelukkige verliezer introduceerde. Hier komt de optimistische Amerikaan om de hoek, die noemt #2 de runner up. Dat klinkt toch heel wat positiever!

clip_image006

Winnaar Djurre de Boer bij Apple’s hoofdkwartier in Cupertino.

clip_image008

Van links naar rechts: Djurre, Schelte en Romke. Eigenlijk gaven hun namen onze gastheren nog de meeste moeite! In ieder geval mijn pet af voor de ondernemer pur-sang die Schelte Meinsma heet! Morgen Super Bowl dag dus en de hele Bay Area staat van San Francisco tot Santa Clara bol van de aktiviteiten. Het goedkoopste kaartje wordt momenteel aangeboden voor $2.500! Er zullen bij dit spektakel 5.000 journalisten aanwezig zijn. Amerikanen werken de volgende hapjes naar binnen: 1,3 miljard chicken wings, 13 ton aan chips en 3,5 miljoen kilo guacamole! Rennies worden gratis ter beschikking gesteld. In ieder geval verwachten wij dat Tinley Ivar zal smeken om mee te mogen naar een van de Super Bowl feessies om mee te mogen genieten van een klein beetje van die berg lekkernijen.

clip_image010

En wie mag morgen al die dronkelappen en herrieschoppers van de straat opvegen?

clip_image012

Juist; mijn duifje en ons kind Kaj (hoewel, over laatstgenoemde……..)!