2018: De kop is eraf! En ja, ik ben blij voor alle Groningers.

Er is natuurlijk plenty over geschreven, maar tussen al het gepraat, geprotesteer, minister Wiebes, NAM en Shell, kon ik het niet laten om deze spotprent eruit te pikken: meesterlijk! Groninger Gasberaad:

clip_image002

Het dreigt allemaal goed te komen en de naam Wiebes zal in latere eeuwen bekend blijven als de grondlegger van de Unie van Groningen, waarin werd overeengekomen dat men zich gezamenlijk zou inzetten om de aardbevingen het Noorden uit te jagen en daarnaast schadevergoedingen in genereuze mate bepaald werden voor de gasslachtoffers. Inmiddels tellen we af naar de maand september waar tijdens een paroolzitting in Californie beschikt wordt over het voortleven van Jaitsen Singh in gevangenschap of…..vrijheid. Op dat moment heeft hij 35 jaar onschuldig vastgezeten…..machteloos knarsetanden geeft zwakjes weer hoe je je dan voelt. Gisteren verliet ik ik het Ministerie van Buitenlandse Zaken met het gevoel van “we zijn een team” en er wordt op het hoogste niveau aan gewerkt. Ook daar is men er zich scherp van bewust dat de tijd tikt en spreekt men net als Elvis in mijn jukebox over “It’s now or never”. Over team Jaitsen gesproken, afgelopen week stuurde schrijfster Margreet Bootsma haar boek “Thuis” (voor ex-gevangenen) gesigneerd naar Vacaville Prison:

clip_image005

Vriend Paul Nijssen fungeert inmiddels als secretariaat, of postiljon d’amour zo je wilt, tussen Jaitsen en mij ter bespoediging van uit te wisselen berichten. En, net als zoon Kaj, bezoekt hij Jaitsen regelmatig. Dan hebben we ook nog Fieke Dijkstra van Epafras (stichting met als doel bezoeken van Nederlandse gevangenen in het buitenland) die vanuit San Jose ook regelmatig Vacaville aandoet. Wat een team! En eigenlijk hoort buurvrouw Yvette daar ook bij, want op het moment dat ik met de tijd worstel, staat zij klaar om Tinley uit te laten. Lijkt klein, is groot! Donderdag werd ik onthaald bij:

clip_image007

Wederom een relatie geboren in Californie. Deze academie is gevestigd in een prachtig oud klooster, geopend door Koningin Maxima, in Den Bosch en een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch op het gebied van Data Science.

clip_image008

Maar wat wil nu het geval, mijn briljante gastheer Arjan Haring liet mij weten dat een Amerikaan, ene Andrew Keen, 10 april zijn boek “How to fix the future” kwam presenteren, gevolgd door een diner. En nu komt het; in het jaar 1999 hebben wij in Emeryville met diezelfde Andrew Keen een programma gepresenteerd dat de toekomst van de muziek business in 2005 behandelde: “MB2005”, toen het zich al aan liet zien dat de muziekwereld drastisch veranderd zou worden. Dus, wie zit er bij de presentatie van dit boek 10 april:

clip_image010

Inderdaad; moi! Gevolgd door diner kan ook deze dag niet meer kapot. Nog een nieuwtje; Sparta gaat morgen van Willem II winnen. Niet verder vertellen, ik wil ze in Tilburg niet teleurstellen! Ook Geboortesupport.nl is gisteren officieel van start gegaan en het doet mij veel deugd in mijn rol van CBO (Chief Baby Officer) mede te delen dat de eerste internationale order gescoord is; mijn sterspeler Astrid zal eind april operationeel zijn in Napels. Ook zijn onderhandelingen over Los Angeles gaande. De cirkel is gesloten, ik ben weer terug bij baby business!