“Uit de Amerikaanse school geklapt” – The Ex’pression Years – 70

Het doorslaggevende schrijven van Derrick de Kerckhove. Spanning of de zelffinanciering werkt.

De opgebouwde spanning voor deze dag loopt in The Townhouse uit m’n lichaam als een ballon die tijdens het opblazen losgelaten wordt. Na m’n derde chardonnay lijkt het me beter om de ploeg achter te laten omdat de verleiding groot is om deze dag te vieren tot….. Ja, eigenlijk tot de volgende boardmeeting. Komt nog bij dat je niet door de Highway Patrol in kennelijke staat aangehouden wilt worden. Moet ik erbij zeggen dat je hier eigenlijk alleen aangehouden wordt wanneer je zig-zag rijdt of wanneer er een mankement aan je auto zichtbaar is. Bovendien komt het ook verantwoordelijk over, bedenk ik me, terwijl ik iedereen met een schouderklopje bedank. Vanonder zijn borstelige wenkbrauwen kijkt Eckart me na en roept me toe dat het er eindelijk echt professioneel uitzag. Sneer of compliment, ik ga voor het laatste en roep hem bij de uitgang “love you too, Eck,” toe.

Vanaf nu gaat het anders. Enerzijds wegens problemen met WordPress, anderzijds omdat ik me dien te concentreren op het comprimeren van de voorgaande 69 episodes, plus de episodes die nog volgen, zodat er een handzaam boek kan verschijnen. Nu daveren we op 3000 pagina’s af. Daarnaast worden de -echte- karakters gecompliceerder en de conflicten groter. Dat dien ik zo objectief mogelijk in geschrift te vangen. Om iedereen toch in de ‘loop’ te houden, publiceer ik elke week documenten en foto’s uit periodes die leiden tot het einde van deze saga. Kan iedereen z’n eigen verhaal maken. Als toegezegd de reactie van Derrick de Kerckhove:

Wat een toejuichingen: “rich and exciting”. “stunning”, “fabulous”, om naast je schoenen van te gaan lopen. Ik wacht op binnenstromende complimenten van de Nederlandse bazen…..helaas. Privé gaat alles naar wens, de jongens genieten met name van het spannende pad van ons huis naar hun elementary school:

Mei 2000: Bo-Peter, Kaj en Ivar onderweg naar Indian Valley School in Walnut Creek.

De zelffinanciering is een succes:

Helaas worden in de ‘hot’ Emeryville huizenmarkt, mede onder druk wegens de komst van Pixar, onze studenten de wacht aangezegd. Alarm!

Het grote VPRO gids artikel is uitgekomen op 22 juli 2000, maar liefst 6 pagina’s en tevens de voorpagina!

Volgens Gary heeft Eckart hier een ‘hard on’ van gekregen. Spijtig genoeg gaat mijn ‘claim to fame’ in Nederland verloren omdat Gary’s foto boven mijn naam prijkt:

Artikel met een hoog impact gehalte, wat dat betreft is Eckart echt een magneet. We worden een ‘household’ naam na organisatie van de tweede MB5 bijeenkomst:

Weer een smash hit! Inmiddels hebben we al een ‘Open House’ of drie achter de rug. Men kan nu op ons eerste Amerikaanse huis in Walnut Creek bieden.

We hebben voor de gelegenheid het hekwerk wit laten verven omdat de makelaar heeft beweerd dat een ‘white picket fence’ helpt met de verkoop. Ben benieuwd.

Volgende week: gebeurtenissen 4e kwartaal 2000.