Texas, eBay en Heemskerk

Dat zijn nog eens uiteenlopende onderwerpen!

De afgelopen week heb ik me bezig mogen houden met advies inzake een economisch Nederlands steunpunt in Texas.

En voordat mijn collegae vanuit Houston kwamen invliegen, kreeg ik reeds een eerste indicatie inzake de liberale inslag van de bewoners van de hoofdstad van Texas toen ik de woensdagochtendkrant opensloeg:

clip_image002

GOP staat voor Grand Old Party, zoals de Republikeinen veelal aangeduid worden.

Maar, met 6,1 miljoen onverzekerde mensen in Texas toonde men aan dat het beter was voor de Republikeinse Partij om eens wat minder dwars te liggen en wat meer mee te werken.

De cartoon die ze er bij plaatsten vond ik echt een giller, want volgens velen gaat het inderdaad zo bij verschillende verzekeringsmaatschappijen waar de beoordelaar beloond wordt als hij om technische redenen mensen operaties kan onthouden.

clip_image004

Austin bleek niet alleen een Californische inslag te hebben, maar ook meer dan 30 game companies in en rondom haar stadsgrenzen te huisvesten.

En een vibrerende universiteit (University of Texas) met 50.000 studenten waar de Longhorns (bijnaam voor al hun sportteams) een waanzinnige incubator gebouwd hadden.

Dat is nog eens andere koek dan de visie die wij maar hardnekking blijven houden van Texas.

clip_image005Added to
Quicklist
1:18

Dallas TV Series Intro

Tevens bezochten zo’n 34 studenten en professoren van onze ‘eigen’ universiteiten van Rotterdam en Delft Silicon Valley.

De week was niet alleen prachtig qua inhoud, maar kreeg ook een ‘shot in the arm’ voor wat betreft The Valley mentaliteit.

Immers, hoe goed je ook alles voorbereidt, calamiteiten zijn niet te voorkomen.

Om welke reden dan ook vielen er twee bezoeken uit, ergo ontstonden er twee gapende gaten in de week.

Niet alleen stelde wereldomvattende advocatenorganisatie DLA Piper haar San Francisco kantoor ter beschikking als gepland, maar sprong men ook in toen ruimte gewenst was op vrijdag door haar Palo Alto conferentieruimte ter beschikking te stellen.

www.dlapiper.com

Dat is nou de mentaliteit die wij hier kennen en ook beantwoorden, maar het leuke is dat een Nederlandse Executive aldaar dat regelde; Ella van Gool (Vengoel zoals ze dat hier uitspreken).

Vervolgens sprong eBay’s Executive Dennis Goedegebuure (hey, alweer een Hollander) in om de vrijdagmorgen te redden met een hartverwarmend open verhaal over zijn ‘journey’ naar de Verenigde Staten met boeiende fouten en afsluitend met een foto van zijn twee prachtige kinderen.

clip_image008

Twee Nederlanders die de Valley mentaliteit helemaal in hun aderen hebben.

Afsluitend met onderstaand bericht uit de NL samenleving wil ik daar het volgende over kwijt; wat men bij de pers niet weet, maar mijn trouwe lezers wel, is het gegeven dat ik reeds een drietal weken geleden aankondigde de keynote van Frank Heemskerk bij de Game Developers Conference in San Francisco over te nemen.

vr 26 mrt 2010, 16:46

PvdA’er Frank Heemskerk weigert lintje

DEN HAAG -  Voormalig staatssecretaris Frank Heemskerk (PvdA) heeft geweigerd een lintje aan te nemen van koningin Beatrix. Een woordvoerder van de PvdA bevestigde namens Heemskerk vrijdag berichtgeving hierover door RTL Nieuws.

clip_image009Frank Heemskerk Foto: Dijkstra bv

Staatssecretarissen en ministers krijgen na hun vertrek standaard een koninklijke onderscheiding. Ze moeten dan wel een jaar in dienst zijn geweest. Heemskerk heeft het lintje geweigerd omdat hij „zijn baan al eer genoeg vond”, stelde de zegsman.

Voor vertrekkende ministers geldt dat ze officier in de orde van Oranje-Nassau worden. Voormalig staatssecretarissen worden ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Het moge duidelijk zijn dat Frank mij het lintje wilde geven na mijn performance tijdens de GDC (in zijn plaats) in San Francisco.

clip_image011

Om onbegrijpelijk redenen werd dat geweigerd, en toen had Frank er uiteraard ook geen zin meer in.