Pieken, dalen en de Valley

Met alle mooie zaken die ik bijna wekelijks over Silicon Valley (de Valley) mag schrijven; het optimisme, het creatieve, en ieders mening dat Amerika’s ontworsteling van de malaise geleid zal worden door de Valley, nu deze ontwikkeling:

clip_image001

ploy to smear Google backfires

Silicon Valley / San Jose Business Journal

Date: Thursday, May 12, 2011, 8:05am PDT – Last Modified: Thursday, May 12, 2011, 10:41am

Facebook has admitted that it hired a PR firm to encourage negative stories in the media about how Google handles user privacy, The Daily Beast reported.

The website reported that the Burson-Marsteller public-relations firm began pitching anti-Google stories to papers this week and offered to help an influential blogger write one that it promised would get placed in The Washington Post, Politico and The Huffington Post.

The firm, in its pitch, said Social Circle was “designed to scrape private data and build deeply personal dossiers on millions of users—in a direct and flagrant violation of [Google’s] agreement with the FTC."

The growing competition between Google and Facebook is apparently not only providing plenty of software engineers and support staff in Silicon Valley with new high-paying jobs. It also seems to be employing folks at high-priced PR firms, as well.

clip_image002

Facebook Inc. has admitted that it hired a PR firm to encourage negative stories in the media about how Google Inc. handles user privacy, The Daily Beast reported on Thursday.

Facebook heeft dus een hoog aangeschreven PR bureau ingehuurd om Google’s naam en faam te besmeuren, en heeft dat ook toegegeven! Google zou zogenaamd prive gegevens van mensen vergaren om zodoende persoonlijke dossiers van miljoenen mensen aan te leggen, hetgeen een flagrante overtrading is van de overeenkomst die Google heeft met de FTC (Federal Trade Commission).

clip_image004

Nu ga je toch bijna geloven dat Mark Zuckerberg, ondanks dat onschuldige koppie, inderdaad het facebook concept heeft gejat van de gebroeders Winklevoss.

clip_image005

AP

Cameron and Tyler Winklevoss, who were famously portrayed by Armie Hammer in The Social Network, a Hollywood blockbuster that dramatized the events surrounding the founding of the 500-million-strong social network.

Op hun beurt worden de gebroeders Winklevoss nu ook aangeklaagd :

Wayne Chang created a peer-to-peer file sharing network around the time thefacebook.com was founded, working in partnership with Tyler and Cameron Winklevoss. On December 21, 2009, Chang and his company i2hub Organization filed suit, claiming the Winklevoss twins cut him out of a patent filing for his tech.

En de rechter heeft inmiddels de zaak ontvankelijk verklaard! Nieuwe drama’s onderweg.

Tijd voor een muziekje:

clip_image0063:27

Peace In The Valley – George Jones

In ongerelateerd nieuws heeft Google $500 miljoen gereserveerd vanwege het gegeven dat zij miljoenen verdiend hebben aan advertenties voor illegale on-line apotheken.

‘Rogue’ Drug Ads May Cost Google $500 Million

by Danny Goodwin • May 13, 2011

clip_image007

Google has been under investigation by the Department of Justice (DOJ) for making millions off ads from illegal online pharmacies – the big question seems to be whether Google knew about it and ignored it.

Het wordt tijd dat ik op mijn witte paard verschijn om een einde te maken aan al deze vunzige Valley activiteiten!

clip_image008

Maar dat doe ik volgende week pas, want eerst staat dit weekend de Pleasant Hill Cup op het programma.

Concord FC, met Kaj, gaat wederom proberen de finale te halen, en de buit na de eerste 4 (voetbal) toernooien mag er zijn: 1 maal goud, 2 maal zilver en 1 maal brons.

Ivar’s MDSA Diablos kwamen niet verder dan een 4e plaats (leren medaille), doch zullen vandaag en morgen proberen Pleasant Hill op z’n grondvesten te laten schudden.

Via facebook en twitter hou ik de goegemeente op de hoogte; jullie zijn gewaarschuwd!