Een kwartet in memoriams en de beste wensen

Kan dat wel samen? Jawel, het leven vraagt daar om! Muzikaal: allereerst Arie Ribbens, van wie het meest opmerkelijke was dat hij, ondanks zijn carnavalskrakers, niets met carnaval ophad. Evergreen uitspraak: ‘bij Hoevelaken linksaf’. John Miles, wiens grootste hit ‘Music’ was. Prachtig wanneer hij zingt: ‘music is my first love, and it’ll be my last’. Ze zullen beiden ‘boven’ met trompetgeschal onthaald worden. Te betreuren uit de borrelende en tomeloze wereld van de automatisering uit de 70’er en 80’er jaren, de wereld waar ik als mens in opgegroeid ben, en iedereen elkaar kende. Cees van den Herik (ADP) ontviel ons recent. Geestig was dat hij na m’n TV optreden bij RUR in 1987 in de Automatiseringgids me als volgt afschilderde, ik citeer: ‘ik word zo down van die clown’. Dit alles om zijn toenmalige zwager, John Kimmel, als een soort van grote broer te beschermen tegen mijn pennenvruchten. Mijn broer Rob schetste dat als volgt in mijn gebundelde Luimen (G.E.L.U.L.) uit 1988:

Al met al werd daar goedmoedig om gelachen, geen kinnesinne, en we gingen over tot de orde van de dag. Rust zacht Cees. Eén der opmerkelijke pioniers van de automatisering: Theo Mulder. Aanvankelijk een conculega in de wereld van Digital Equipment, later m’n (grotere) fusiepartner.

En ja, we hebben ook weleens tegenover elkaar gestaan vanwege de fusie (leek wel of deze foto daar een voorbode van was). Geen kwaad woord over deze vriendelijke, integere, intelligente man. Rust zacht Theo. Om nu maar met John Cleese te spreken; ‘and now for something completely different’. Inderdaad een cliché, maar het leven gaat wel door. Vandaar nu deze wenskaart voor de kerst en het om de hoek glurende jaar 2022. Ik heb me omringd met allemaal mij bekende jonge familiemensen om zo een soort jeugdelixer tot me te nemen en de gemiddelde leeftijd te drukken.

Laat ik ze toch maar even voorstellen: v.l.n.r. Bo-Peter, Tiphanie, Michelle, Kaj, Astrid, de oude baas, Arielle en Ivar.

Dat gunnen we iedereen en daar mag best wel op gedronken worden; ‘vive la vie!’. Woensdag verschijnt de afsluiter van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’, details ‘hoe nu verder’ volgen zaterdag 18 december. Voor nu: geniet van het weekend, blijf voorzichtig en lééf (niet zoals Hazes jr.).