De week van Susan Boyle

Even een opfrissertje: Boyle zong bij Simon Cowell’s talentenjacht het nummer I Dreamed A Dream uit de musical Les Miserables, dat inmiddels op YouTube al meer dan 20 miljoen maal bekeken is (and counting).

Secret Susan Boyle song found is uiteraard het direkte gevolg van spitwerk in haar leven. En, laten we eerlijk wezen, haar uiterlijk heeft haar niet echt geholpen in haar streven om een platenkontrakt te krijgen. In een tijdperk waar boys en girls bands werden gevormd, lag het niet echt voor de hand dat Susan Boyle vanwege haar stem opgenomen zou worden.

clip_image002

98 Degrees The 98ers hadden een paar hits — Because of You and Give Me Just One Night — en om heel eerlijk te zijn, ik kan me geen snars meer herinneren van een van die liedjes.

clip_image004

De Spice Girls! Gelukkig is er nog maar een die daar last van heeft, jawel, David Beckham!

Hypocriet? Zekers; maar platenbazen weten als geen ander dat het oog ook wat wil, en acteren daar naar. Hans van Hemert deed dat o.a. ook in Nederland met Luv’ en Mouth (een lelijke man mag) and MacNeal. Kortom; voorbeelden te over.

Terug naar Susan Boyle; inderdaad zat iedereen te giechelen toen ze opkwam en Elaine Page wilde zijn. Maar toen dat strotje open ging verbaasde ze vriend en vijand; de Heer liet enkelen zelfs huilen! Vandaar ook de kop in de Seattle Post: “God beloont goedheid”.

Chris Selley schrijft het volgende in de National Post: “The clip raakte mij als een ellendige uiting van menselijk vooroordeel. Dat Juffrouw Boyle er als triomfator uitkwam is geweldig..…..een echte triomf zou het pas geweest zijn wanneer Simon Cowell en Consorten niet zo stomgeslagen waren door haar zangkwaliteiten, in plaats van het proberen uit te leggen hoe zij dachten dat ze zich niet zou kwalificeren gebaseerd op haar fysieke uiterlijk”.

Goed he, dat zich zo iets voordoet?! Ja toch?! Ik mag dat zeggen, ik ben de jongen van wie mijn moeder soms zei; “jij bent mooi van lelijkheid”.

clip_image006

Ja, ik had dus haar, en nee, het boek lag niet ondersteboven (ik ben toch zeker Bush niet).

Nu we toch in de ban zijn van muziek en vreemde kostgangers; inmiddels is een liedje genaamd “Madonna Mia”, geschreven door Al Capone terwijl hij zijn tijd uitdiende in Alcatraz (bij ons om de hoek), ook op CD uitgebracht. Zo’n 70 jaar nadat hij het schreef. Het door hem getekende originele muziekstuk is te koop voor $65.000.

clip_image008

Een echte tranentrekker volgens het hoofd van de Al Capone fanclub (!). Pink even een traantje weg bij de volgende lyrics: “With your true love to guide me, let whatever betide me, I will never go wrong”. En; “There’s only one moon above, one golden sun, there’s only one that I love, you are the one”. Dat noemen wij nog eens een killer van een songwriter, verantwoordelijk voor; The Night Chicago Died clip_image009

En, zoals eerder onder woorden gebracht, in de ban van, gegijzeld door…..Somaliers, of….door Franse medewerkers van Hewlett Packard. Ongeveer 100 HP medewerkers (mmmm…) in Woippi, vlakbij Metz, hebben 5 van hun bazen gegijzeld. Ze houden hen vast tot hun eisen ingewilligd zijn. De voornaamste eis in dit geval betekent intrekking van de geplande 475 ontslagen aldaar.

Natuurlijk leidt dit alles maar tot 1 (een) ding; een liedje, want jullie weten het, life is a song worth singing…. YouTube – Het Goede Doel met Gijzelaar