Heen, Neen

Zo, beste mensen, we zijn weer terug uit het door de Swine Flu geplaagde Mexico. Neen, dat was te veel ellende voor de geplaagde varkenshouders, dus nu is het H1N1. Juist, zoals het kopje; H(een) N(een), op zondagmorgen hoef je immers niet te denken. Heerlijke week gehad met buitengewoon lekker weer, Mexicaanse hapjes en vele andere geneugten. Het was ons zevende bezoek aan Club Solaris in San Jose del Cabo. We kunnen ons geen beter vakantieoord wensen. Gaandeweg werd het wat stiller, mede ook naar aanleiding van de paniek die CNN veroorzaakte bij mijn mede Noord Amerikaanse vakantiegangers, waarvan sommigen spontaan weer een reisje retoer namen. Dat er tussen ons en Mexico City een oceaan en zo’n duizend mijl lag scheen hen te ontgaan. Het strikte advies van heen niet, maar terug vlug neemt komische vormen aan als ik terugkijk hoe wij Mexico verlieten. Bij aankomst op het vliegveld moesten wij een formulier invullen waarop vermeld diende te worden of je een enge hoest had, of een schraal keeltje, dan wel verhoging. Nou wilde het toeval dat ik op alle vragen positief gereageerd had, dit bij gebrek aan een leesbril. Nadat mijn temperatuur gemeten werd door zo’n electronisch apparaatje bij mijn voorhoofd, gaf de plaatselijke verpleegster door dat ik N1H1 vrij was, hetgeen volgens mijn biljetje niet klopte. Dikke pret dus, nieuw briefje ingevuld met allemaal N1’tjes, en daarmee was de kous af.

Aangekomen in San Francisco hoefden we alleen maar een formulier in ontvangst te nemen waarin vermeld werd dat als wij voorafgaande enge dingen (keeltje en zo) ondervonden, wij het beste de dokter konden raadplegen. Leek me allemaal vrij nonchalant gezien de epidemische vormen die het zou gaan aannemen. Geeft toch voeding aan wat veel mensen inmiddels schrijven, en vooral denken. Elke ziekte verspreidt zich snel in bepaalde delen van Mexico omdat o.a. schoon water ontbreekt en basis sanitaire voorwaarden. Maar, waar het werkelijk om gaat is dat ‘Big Pharma’ aan de basis staat van een nieuw fortuin, en dat het de aandacht afwendt van de huidige economische wereld malaise. Pharma reus Roche heeft reeds aangekondig dat het de produktie van Tamiflu opvoert en de koers gaat navenant omhoog. GlaxoSmithKline scoort ook hoog met Relenza en investeerders glunderen weer. De media kunnen zich helemaal uitleven en hun etmaal simpelweg hiermee vullen. Enge plaatjes laten ons zien hoe de wereld er uit gaat zien als e.e.a. bewaarheid wordt. Dezelfde media waren er van overtuigd dat enige jaren geleden de wereld tenonder zou gaan aan de Avian Flu. CNN Wolf Blitzer: “In Groot Brittanie heeft het H1N1 virus zich verdubbeld binnen een dag; er is nu sprake van twee bevestigde gevallen”.

Overigens stond dat maskertje me wel goed! Gelukkig maar dat vele patienten zich hebben gehouden aan het Dr. Laanen recept van “neem per man drie kwart kan”, Tequila dus via Joris Driepinter.

Onderstaand de ongelukkigen die zijn gestrand in San Francisco, onderweg naar zonnige stranden in Mexico!

clip_image002

Viva Mexico dus, en met de huidige lage vliegprijzen ($99 retoertje) ben ik met een maand weer terug voor een lang weekend!

Even serieus (het kan dus wel):

Tijdens mijn vakantie heb ik uitgebreid de tijd genomen om het boek “Silenced Voices” tot mij te nemen. Schrijfster Inez Hollander neemt ons terug in de tijd met haar zoektocht naar het koloniale verleden van haar familie. Haar research is adembenemend intensief geweest en heeft geleid tot een stukje geschiedenis, maar vooral ook een heftige blik op de Nederlandse invloed aldaar. Met name de Japanse inval en de uiteindelijke vrijmaking van de Indonesiers van het Nederlandse juk worden belicht. Vreselijke zaken, die eigenlijk tot dusver doodgezwegen waren, komen aan de orde, afgewisseld met intensieve belevenissen in de gordel van smaragd. Nadat ik het einde bereikt had (na diverse malen te hebben teruggebladerd), ging ik nogmaals de diverse foto’s ter begeleidng bekijken omdat haar familie voor me begon te leven. Enorme aanrader, en schijnt binnenkort ook in het Nederlands uit te komen.

clip_image004

Uiteindelijk bracht het me tot het besef wat een lichtgewicht ik ben met mijn wekelijkse geneuzel (diepgang van een kano?).

Advies van een abonnee van de St. Petersburg Times aan Obama hoe de economische crisis opgelost dient te worden:

Beste Meneer de President,

U gelieve onderstaand mijn suggestie aan te treffen voor het oplossen van de crisis in de Amerikaanse Economie.

In plaats van het geven van miljarden en miljarden dollars aan bedrijven die het geld besteden aan krankzinnige feesten en onverdiende bonussen, gebruik het als volgt.

Er zijn ongeveer 40 miljoen mensen ouder dan 50 jaar werkzaam in de V.S.

Betaal ze $1 miljoen de man/vrouw voor vervroegd pensioen met de volgende bepalingen:

1) Ze moeten met pensioen. 40 miljoen banen ter beschikking – werkloosheid opgelost!

2) Ze moeten een nieuwe Amerikaanse auto kopen. 40 miljoen bestelde auto’s – Auto industrie gered.

3) Ze moeten of een huis kopen, of hun hypotheek aflossen – Onroerend goed crisis opgelost.

Zo simpel is het!

Mocht er meer geld benodigd zijn, laat dan alle leden van de senaat, en hun aanhang, hun belastingen eindelijk eens tijdig betalen.