Bay Bridge en Labor Day

De week werd beheerst door het sluiten van de aorta tussen de East Bay (Oakland, Berkeley en ik) en San Francisco, oftewel een stuk van 90 meter van de Bay Bridge (Interstate 80) diende vervangen te worden. Er wordt gebruik gemaakt van…….afwaszeep om het geheel er in en uit te glijden. Master piece!

clip_image001

The San Francisco-Oakland Bay Bridge becomes a ghost town Thursday evening, Sept. 3, 2009, after Caltrans began their four-day closure allowing work crews to remove a 300-yard section of the eastern span and replace it with a detour connector. (Karl Mondon/Staff)

At the highly publicized 8 p.m. closure time, California Highway Patrol officers blocked off freeway approaches leading to the bridge, shutting down Interstate 80 between Oakland and San Francisco until 5 a.m. Tuesday. Meanwhile, highly specialized construction crews began slicing into the 3,300-ton bridge section that will be rolled out sometime Friday and then replaced by a new section to be slid in on giant rails. Caltrans is installing the new bridge section needed to create a detour so contractors have space to build part of the new Bay Bridge East Span, a $6.2 billion, seismically stronger replacement for the existing East Span.

Lukt de operatie echter niet van het weekend, met een extra dag omdat wij maandag Labor Day vieren, dan is de ramp niet te overzien. Dagelijks rijden er maar liefst 350.000 voertuigen over de brug. Moeten die andere wegen kiezen, dan zullen zowel de San Mateo brug als de Richmond brug totaal overbelast raken, hetgeen ook gebeurde tijdens de aardbeving van 1989.

Saillant detail van deze beving is dat mijn favoriete Oakland Athletics de San Francisco Giants een ‘sweep’ om de oren gaven in de best of seven om de Baseball World Series.

clip_image002

Photograph taken October 17, 1989 just 2 or 3 minutes after a 7.1 earthquake. Baseball fans in attendance at this point were still standing and looking around and surveying the damage. World Series Game 3 between the Giants and Athletics was not replayed until two weeks later, Oakland swept the series 4-0. There was only minor damage to the stadium, however extensive damage occured throughout the SF Bay Area.

“Onze’ Arne werd aangevallen zowel op de radio als in print door de Union SEIU Local 1000 die 95.000 staatsemployees vertegenwoordigd. Strawbs – Part of the union 1973

clip_image004

clip_image006

Arnold wordt er van beschuldigd dat hij de kortingen die hij bedongen heeft op hun salarissen toen de crisis begon niet meer terug wil betalen, zoals beloofd.

Het bedrag loopt inmiddels in de honderden miljoenen (and counting). De propaganda is volledig gericht op de erfenis die hij als gouverneur achterlaat, daarbij wordt hij vergeleken met een aantal voorgangers (die er natuurlijk rooskleurig van af komen). Hij wordt afgeschilderd als de man die een erfenis achterlaat van gebroken beloften en zelfs weigert de contracten na te komen die hij zelf ondertekende. Reeds eerder vuurden zij TV advertenties op hem af; klik op

“Shared”

Labor Day dus:

From Wikipedia, the free encyclopedia

Labor Day is a United States federal holiday observed on the first Monday in September (September 7 in 2009).

The holiday originated in Canada out of labor disputes (“Nine-Hour Movement”) first in Hamilton, then in Toronto, Canada in the 1870s, which resulted in a Trade Union Act which legalized and protected union activity in 1872 in Canada. The parades held in support of the Nine-Hour Movement and the printers’ strike led to an annual celebration in Canada. In 1882, American labor leader Peter J. McGuire witnessed one of these labor festivals in Toronto. Inspired from Canadian events in Toronto, he returned the USA, to New York and organized the first American “labor day” on September 5 of the same year.

The first Labor Day in the United States was celebrated on September 5, 1882 in New York City.[1] In the aftermath of the deaths of a number of workers at the hands of the US military and US Marshals during the 1894 Pullman Strike, President Grover Cleveland put reconciliation with Labor as a top political priority. Fearing further conflict, legislation making Labor Day a national holiday was rushed through Congress unanimously and signed into law a mere six days after the end of the strike.

Labor Day zoals we het nu vieren!

clip_image007 clip_image008 clip_image009clip_image001

clip_image013

Traditioneel, toch?!

Comments are closed.