Supperclub’s Jubileum (kwartet)

We schrijven 18 mei 2005, het jaar dat Amsterdam’s burgervader Job Cohen de Supperclub (voor) opende in San Francisco.

clip_image001

En ofschoon de deuren pas echt geopend werden (met veel fanfare) op 22 september van dat jaar, wist ‘Amsterdam Partners’ het volgende te vermelden:

In San Francisco the delegation (headed by Job Cohen) will visit Cisco Systems, Google, Six-a-part and the Expression College. Last but not least, at a special pre-opening event, the Mayor of San Francisco and the Mayor of Amsterdam are to open Supperclub San Francisco, the very first American branch of Amsterdam’s über-hip Supperclub.

Laat ik nou een van de genodigden zijn die dit spektakel bijwoonde, en vooral van het moment mocht genieten dat Job, bepaald niet bekend staand als hanig, het openingsgeschenk aanbood; een Amsterdammertje!

clip_image002

Nou hadden de meeste gasten nog nooit van een ‘Amsterdammertje’ gehoord, maar de vormgeving, alhoewel nog verpakt, viel in goede aarde.

Let wel; we zijn in San Francisco!

Toen Job op aandoenlijk onhandige wijze de verpakking begon af te stropen en de drie kruisjes zichtbaar warden, nam het gelach in volume toe.

Nee, ze hadden aan Triple X nog nimmer heldhaftig, barmhartig en vastberaden verbonden.

Sindsdien is Job een cult figure in San Francisco.

Okay, okay, waarom dwaal ik zo af terwijl ik alleen maar kwijt wil dat wij gisteren speciale genodigden waren aan de centrum tafel van Micky Hoogendijk, gesecondeerd door haar hubby, Adam Curry (ik ben gek op rijmen).

Micky heeft een vitale rol gespeeld in de oprichting van de Supperclub in San Francisco; club extravaganza!

www.supperclub.com

Zij was de gastvrouw en starring in haar speech, waarin zij op korte, dynamische wijze uiteen zette hoe de cloning van Amsterdam naar San Francisco in zijn werk was gegaan.

Kudos (zoals wij hier zeggen – raak maar gewend aan onze ‘slang’).

clip_image004

Micky at work!

We gaan er geen Stan Huygens journaal van maken, maar opmerkelijke zaken en gasten dienen hun ereplaats te krijgen in deze galerij (tegenwoordig populair blog genoemd). clip_image006

Vers aangekomen uit NL voor zijn Silicon Valley/Hollwood trip wilde Dutch Media Hub baas George Freriks best wel even poseren met de egaa van uw scribent. Wel jammer dat George dacht dat hij naar een Franse soos ging!

clip_image008

Eregasten waren de kersverse Consul Generaal Bart van Bolhuis en dien ‘lovely’ echtgenote Thessy. Hoewel Bart claimde dat hij de memo inzake de parels niet ontvangen had, duurde het nog geen minuut alvorens een Supperclub bunny hem wat parels toestopte. Mevrouw van Bolhuis had er vrede mee.

clip_image010

Dit is het beeld van een niet geheel geslaagde poging van uw notulist om Adam Curry er van te overtuigen dat de kunst van het weglaten (haar) tot groot succes kan leiden.

clip_image012

Het was een pijnlijk moment voor mij om te konstateren dat, achter mijn rug om, Adam, Micky en Astrid aan het repeteren waren voor de West Side Story;

West Side Story (1961) – Theatrical Trailer – © United Artists

Zouden zij dat niveau kunnen overtreffen?

Jeminee, is het als zo laat; snel m’n voetbalspullen aan om de U14 boys (starring zoon Ivar) te coachen.

Dat is het leven van de kleine man; soms filet mignon, soms een frikandel!

Stay classy Holland!

Comments are closed.