Noah’s bagels en ander vermaak

Het was zo’n week van….he…..lekker!

Dinsdagavond receptie op het Consulaat met 7 afgevaardigden van het Nederlandse journaille; op Silicon Valley toer onder leiding van Whizpr.

Wij hadden Nederlandse San Francisco entrepreneurs uitgenodigd, aangevuld met een aantal jonge aanstormende ondernemers van de incubators die er nog een paar dagen aangeplakt hadden. Deputy Consul General Jaap Veerman deed zijn ‘schpiel’, kort en bondig, en met een wijntje, biertje en wat chips en nootjes, bleek het ook zonder kaviaar en champagne lekker te ‘gellen’.

Woensdag in Emeryville (home van Pixar) wisseling van de wacht bij de Emeryville Chamber of Commerce (Installation of Officers), waar ik ook nog een vijftal jaren boardmember and Chairman of the Board ben geweest. Buiten het feest der herkenning, zette het voorbij trekken van de rij van notabelen me toch aan het denken waarom ze mij, Sjors van de Rebellenclub, ooit zo graag op die stoel wilde. 15 hugs later was ik dat echter al weer vergeten.

And then there was Noah!

image

Inderdaad, oplettende lezer, uw correspondent heeft al menig bageltje van Noah achter de kiezen! Noah was daar als keynote speker en ter promotie van zijn nieuwe boek “Business Mensch”.

Wow, toen dat mondje open ging kon je echt spreken van kleine pakketjes met grote boodschappen. Daar stond de ware succesvolle entrepreneur, met alles er op en er aan onderweg naar het grote succes. De gang door het stof, de vele uren, de geslaagde kapitaalsinjectie en……trompetgeshal….de EXIT. Maar ook gelardeerd met het soort van Jiddische humor dat menig lach teweeg bracht. Gelijk gestrikt voor onze activiteiten. Even opletten jongelui; zo doe je dat! Onderstaand een belangrijke grafiek die voor menigeen opgaat:

image

Wat zo leuk is bij ons in het Consulaat, gasten komen en gaan en bij enige importantie kan ik altijd aankloppen bij Consul Generaal Bart van Bolhuis. Vanuit zijn imposante kantoor, zicht op zowel de San Francisco Inner Bay als de Port of Oakland kant, heeft hij immer een sprankelend economisch woordje klaar voor de komende en gaande man/vrouw. Geen geslijm, promotie zit er voor mij niet in, immers, ik heb een prachtige toekomst achter de rug.

Vrijdagmorgen vanaf de 31e etage was het rond 7 uur een puur witte muur die ons omringde, San Francisco’s melkachtige ‘fog’ had ons omringd. ‘s Avonds afscheid op de Marriot’s “View” (39e etage) van een van onze puike stagieres, Jorrit, met een lach en een traan. Mooi joch.

Opstekertje voor mezelf:

do 16 sep 2010, 13:44 | 137 reacties

 ‘Kale vijftigers zijn aantrekkelijk’

LONDEN -  De leeftijd waarop vrouwen mannen zien als sexy is verschoven naar 55 jaar, blijkt uit een Britse studie.

  Foto: AFP

  In de jaren ’80 was de ‘limiet’ waarop vrouwen een man als aantrekkelijk bestempelden 45 jaar. Uit een onderzoek van de Britse modewebsite Debenhams, onder 1000 vrouwen, blijkt dat die leeftijd is verschoven.

  Bruce en John

  De 55-jarige, kalende Bruce Willis wordt als het ultieme voorbeeld genoemd van een knappe vijftiger.

  Mooi, dat was het weer, jullie zijn bij, dus nu op naar de voetbalwedstrijd om 9 uur van zoon Kaj (U19) om vervolgens als Coach Laanen Ivar bij te staan om 14.00 (U14).

  Het zal je kind maar wezen!

  4:40+Added to

  Schaep met de vijf Pooten Het zal je kind maar wezen

   

  Comments are closed.