Aardbevingen, Steve en Irene

De grond in Washington DC was nog aan het naschudden toen de eerste commentaren al binnenstroomden op twitter en andere door mij gesponsorde sociale media. De mooiste: “Het is officieel; Californie is failliet, zelfs de aardbevingen zijn naar het Oosten vertrokken”.

Om maar niet te spreken over de lawine die binnenkwam toen Steve Jobs zijn vertrek als CEO van Apple aankondigde. Lieve hemel, alsof Jezus van zijn kruis getuimeld was. Voor de insiders: “Met spijkers van Van Leeuwen…..”. Man, o man, ik ben ’in’ met hen die Jobs briljant vinden, maar zijn zaligverklaring gaat mij wat te ver. Zo kon het gebeuren dat ik de eigenaar werd van een iPhone4; de eerste serie. Geweldig apparaat om foto’s mee te maken, apps op te slaan, etc. etc. Jammer dat je bij het telefoneren je in allerlei bochten moest wringen om niet uit de ether te worden gegooid. Jobs ontkende dat in eerste instantie; niets aan de hand met dat antennetje. Later kregen we een lullig rubberen bumpertje (hi-tech at its finest) om de kwaal te verhelpen.

Some iPhone 4 models dropping calls when held left-handed, including ours (Update: Apple responds)

By Richard Lai clip_image001posted June 24th 2010 7:53AM

clip_image003

What’s more annoying than spending hours lining up for a shiny new gadget? Learning that your precious phone can’t actually connect to the network. Well, depending on how you hold it — word has it that the iPhone 4’s bottom-left corner isn’t playing nice with your skin
Update: Apple responds to the issue, and boy,
it’s a doozy. (daar bedoelden ze dus het rubberen bumpertje mee!)

Na de nodige Pilates sessies is mijn lichaam weer in balans. Overigens is mijn grootste wens voor Jobs dat hij nog wat langer mag genieten van datgene wat hij heeft opgebouwd.

Over jobs gesproken, banen dus, moeten we gewoon afspreken dat we de koek een beetje beter verdelen, dan wordt er ook gebalanceerder besteed en komt de economie automatisch van de grond.

Laten we die bankgieren even met rust laten, oei, dan komen we toch weer even terug bij Apple, het nieuws van hedenmorgen:

clip_image004

Mensen, dat zijn toch geen bedragen meer.

‘Onze’ voetbalproblemen zijn ook hier doorgedrongen:

clip_image005

Clubs die tot het uiterste gaan om spelers tegen belachelijke bedragen te kopen om vervolgens op de rand van het faillissement te komen (leve Arabische en Russische redders). In de gewone mensenmaatschappij neemt natuurlijk het cynisme toe wanneer zij, als ze gefaald hebben, er uitgesmeten worden met een aalmoes, maar als HIJ aan de top faalt is er weliswaar ook sprake van bijltjesdag, maar met een pretpakket van tientallen of zelfs honderden miljoenen. Op z’n Rotterdams; “kennen we een beetje delen dan?!”

Irene is onderweg en is de Oostkust aan het geselen. Sportwedstrijden voor zondag (onze geliefde A’s spelen vandaag een double header in Boston) en Casino’s en alles wat ruikt naar openbaar vervoer is gennuleerd. Men maakt zich op voor het slechtste wat er maar gebeuren kan, maar sommige mensen……..

clip_image007

Afsluitend het weer; vele verzoeken daartoe rolden bij mij binnen, ook al omdat de zon er voor ons allemaal is, zij het, net als in de maatschappij, soms wat ongelijk verdeeld.

image