De Dikke Laanen’s Sterren Luim. Deel2

Kleine ‘rewind’ naar vrijdag 4 november, NBSO afscheidslunch bij Restaurant Pan te ‘s Gravenhage. Ongelukkigerwijs was de groep te groot voor het aantal soepborden, hetgeen ten gevolge had dat de eerste groep sneller door de soep moest slobberen zodat er weer afgewassen kon worden. Het mocht de pret niet drukken, ook al omdat wij officieus afcheid namen van EVD Directeur Marije Hulshoff. Marije; getalenteerd met jeugdig elan werd een prooi voor de bedrijfswereld, HASKoning recruteerde haar als Divisie Direkteur. Inmiddels heeft ze mijn excuses geaccepteerd nadat ik haar al twitterend de nieuwe HASKoningin genoemd had.

clip_image002

Vervolgens in allerijl naar Inopsy te Hoofddorp waar onze Plv. Consul Generaal Jaap Veerman al gearriveerd was en zich liet onderhouden door oprichter Peter Weber. Wervelwind Weber leidde ons door de laatste ontwikkelingen van zijn onderneming, terwijl hij zich gelijktijdig met de buitenwacht onderhield via 2 mobieltjes. Hij dankte ons nogmaals voor alle ondersteuning, dat hij nu druk was met de aanname van 50 nieuwe medewerkers en dat een grote bedankkaart onderweg was naar San Francisco. Nou, die was er ook: een grote ‘thanks’ op canvas.

clip_image003

Heb toen maar even vanuit mijn kamer in San Francisco een kiekje genomen. Jaap en ik togen vervolgens naar de Waag in Amsterdam voor een dineetje met de inspirerende mannen en vrouwen van de Holland-Hollywood connection. Met name Jaap heeft hier een club van standvastige creatieven van gemaakt, verankerd in Hollywood met eigen coryfeeen als Paul Verhoeven en Jan de Bont. Als eregast was Arthur Houtman uitgenodigd, voormalige Disney topper en nu CEO van Vanguard Games. Zijn ervaringen gingen er als ontbijtkoek van Wieger Ketellapper in. Once in the Netherlands…..kon ik de 70e verjaardag van mijn oude vriend en compagnon in tennispark Centre Point in Almere, Hans Bronkhorst, niet voorbij laten gaan. GPS op Koninginneweg Almere gezet alwaar ik op de geplande tijd van 22.00 aankwam. Feest der herkenning. Wat is het toch goed om oude banden weer aan te halen. Hoewel je met sommige mensen jaren niet hoeft te praten om gelijk weer in de ‘groove’ te geraken. Heerlijk! En die ouwe is nog zo fit als een hoentje (na een leven van tennis).

clip_image004

Vanwege het feit dat ik nog een hotel moest vinden (dus nog moest rijden), werd het een vrij alcoholloze vrijdagavond; wat een belevenis! Rond een uur of 1 ‘s nachts meldde ik me bij het splinternieuwe Van der Valk hotel in Almere. Nou, ik moet zeggen dat ze die ouwe vreetschuur reputatie goed aan het kwijtraken zijn. Vriendelijke jongeman checkte me in, waarna mij de cardsleutel voor kamer 35 aangereikt werd. Zeer ruim, dat wel, maar toen ik mijn koffer de kamer binnenreed wekte het de indruk dat er een woeste sexpartij had plaats gevonden, en de deur naar het grasveld stond ook open. Zo’n moment dat je denkt aan horror films, ook al omdat de badkamer potdicht was. De vriendelijke jongeman overstroomde me met excuses en bracht m’n koffer naar de volgende kamer. Prima; al stond de deur ook daar op de “komt u maar binnen” stand. Enigszins onrustig geslapen. 09.30 zaterdag ontmoeting bij Jan Tabak met Unicem sportboegbeeld Lex Muller, voormalig hoofdredacteur Sport van het Algemeen Dagblad. Discussie over een delegatie naar de Bay Area in 2012 waar ik beroepshalve niet veel over kwijt kan. Met Lex ga ik ook al weer ruim 20 jaar terug oftewel jongelui, verbrand nooit te veel schepen! Volgende stop: Culemborg, alwaar mijn jongste broer Rob en diens vrouw Mariette ons voor de broertjeslunch uitgenodigd hadden. Een jaarlijkse traditie wanneer ik de Lage Landen aan doe.

clip_image006

V.l.n.r . Aad (68), Rob (59), Hans (70) et moi (jeugdig) Alle jeugdherinneringen weer opgehaald, de lopende ziektes even besproken….”he jongens, laten we daar mee stoppen, dat deden ma en onze oude tantes ook altijd’. Na een balletje te veel hebben gegeten, heerlijk, warm afscheid genomen en vervolgens op weg naar mijn geboortestad; Rotterdam. Oudste vrienden in dienstjaren (50), Martin en Yvon Corsten, trotse ouders van Ferry Corsten, een van ‘s werelds top-10 DJ’s (hoewel zijn broer Robbert er ook wat van kan).

clip_image007

Ferry heeft het niet van een vreemde, moeder Yvon brak door met haar versie van “Quand le soleil” in de stal van Johnny Hoes en vader Martin en ik mochten in 2 cabaret gezelschappen spelen.

clip_image008

Uit de “Mannenwinkel” (ik werd geretourneerd). Voor de zekerheid: Martin is de blonde jongeman. Anecdote: Martin en ik werden uitgenodigd bij de KRO voor een auditie. Broer Aad had vervoer (een mini) en werd gechartered om ons naar Hilversum te brengen. Het was een Toon Hermans ervaring; “waar is uw bladmuziek?” Eh…..wij moeten het van het gesproken woord hebben. “Okay, doe maar wat”. De hele weg terug naar Rotterdam hebben we het alleen nog maar gehad over die Katholieke Rot Omroep. Enfin, Martin’s Chivas Regal ging er in als….wacht die uitdrukking heb ik al gebruikt. Warm afscheid en op naar m’n laatste stop in NL (ik reken Schiphol niet mee); Beinsdorp.
“Laatste” avondmaal met Rick en Liesbeth bij de “Den Ouden Heere” in Lisse. Wat een mooi einde van een voortreffelijke week. Schiphol was een eitje qua inchecken alhoewel ik me verbaasde over de kerstsfeer die er reeds hing. En dat voor Sint Nicolaas; foei!

clip_image009

Goede terugvlucht met uitmuntend KLM personeel, dat mag ook wel eens gezegd worden. And then there was Astrid, mijn trouwe rots in de branding, die me veilig naar thuishaven Concord loodste. Laat ik het ter afsluiting niet hebben over de honderden e-mails, de vele telefoontjes, etc. maar over de nasleep van ons “brandje”. Onze slaapkamermuren zijn weer hersteld en geverfd. Het dak en de steunbalken zijn gerepareerd, inclusief isolatie. Deze week wordt de hele bovenetage van tapijt voorzien (help, ik moet al mijn boeken, LP’s, DVD’s en CD’s in dozen doen). Maar, laten we eerlijk zijn, als over een week of 2 alles weer aan kant is, dan is het huis mooier dan ooit. En niet in de laatste plaats hebben we dat te danken aan doorzetter Astrid die onaangetaste plekken ook nog eens mooier maakt! Hulde (waarschijnlijk heeft ze liever bloemen).

clip_image010

Oh ja, gisteren hebben we een contract afgesloten met Sunpower voor 20 solar panels, we gaan practisch helemaal op de zon over qua energie. Geeft een goed gevoel!

clip_image0111:48clip_image012Add to clip_image012[1]

Sesame Street: Kermit Sings Being Green