Even achter de Sint schermen loeren

Als kind heb ik dat altijd al gewild; even bij de Sint kijken hoe dat er nou aan toe gaat. Dit jaar meer dan ooit omdat ik even wilde controleren hoe de goedheiligman met een aantal van mijn wensen omgesprongen was. Mijn wensen waren echt simpel, maar desondanks gecompliceerd: 1) breng de werkeloosheid omlaag 2) maak alstublieft een einde aan de basketbalstaking 3) zorg er alstublieft voor dat ons huis na de brand eindelijk eens op orde komt. Niet al te veel gevraagd, toch?! Nadat ik mij via een list (makelaar) toegang tot zijn Spaanse onderkomen verschaft had (de Sint en Pieten zijn immers op pad), viel ik van de ene verbazing in de andere. Maar laat ik allereerst beginnen met mijn wensen en heel eerlijk gezegd zag het er van de week niet uit dat punt 3 afgehaakt kon worden. In het midden van de week zag onze volgepropte woonkamer (achter plastic) er uit als de gemiddelde woonkamer (family room) bij de populaire serie ‘Hoarders’. Inderdaad, vooraan staat onze potkachel!

clip_image001

‘Hoarders’ zijn mensen die absoluut nergens van afscheid kunnen nemen, zelfs niet van de plastic boodschappentasjes. Alles wat zij aanschaffen willen zij levenslang bewaren, hetgeen leidt tot uitpuilende huizen en vervuiling. Gisteren werd echter de laatste hand gelegd aan de hardhouten vloer in de formal living and dining room (zoals dat hier heet).

clip_image002

Hulde! Na wat rondgescharreld te hebben kwam ik bij een soort verkleedkamer terecht met als opschrift “Trip Amerika”. Nou, het moge duidelijk zijn dat ik me als de sodemieter naar binnen begaf. En daar hing Sint’s outfit voor de Amerika trip, ongelofelijk!

clip_image003

Dat gaan we natuurlijk van het weekend controleren wanneer de Sint zijn opwachting doet in San Francisco en Berkeley. Het mooiste, moet ik proestend erkennen, vond ik echter de Sint pruik, waar een van de Pieten op had geschreven “te gebruiken na de douche als Uw haar nat is”.Logisch, dan plakt het en past ook waarschijnlijk de mijter niet meer. Zou ik, zou ik??? Het was inderdaad sterker dan mezelf!

clip_image004 Ik moet zeggen dat ik wel wat weg heb van Gerard Cox! Na enige obstakels (lees enige achtergebleven Zwarte Pieten) overwonnen te hebben, vond ik uiteindelijk mijn wensenlijstje: 1) breng de werkeloosheid omlaag; wordt aan gewerkt 2) maak alstublieft een einde aan de basketbalstaking; wordt aan gewerkt 3) zorg er alstublieft voor dat ons huis na de brand eindelijk eens op orde komt; in de planning. En wat is er sinds woensdag gebeurd? Ad 2):

clip_image006 clip_image007

Wat een kado voor onze eigen Golden State Warriors!

En ad 3)

clip_image008

Job seekers arrive at an outdoor job fair at the Crenshaw Christian Center in South Los Angeles. Official figures showed the jobless rate fell sharply from 9.0 percent the previous month, as the economy created 120,000 new jobs.                                                     Ben ik een geluksvogel of niet? Het begon eigenlijk al met mijn ‘grote’ verjaardag, afgelopen juli. Verjaardag na verjaardag kreeg ik de zo begeerde holsters, maar zonder pistolen (het budget was op). Ofschoon m’n moeder me altijd vertelde dat ik ‘met 2 vingers er in’ het snelste mijn pistool kon trekken, had ik daar toch geen goed gevoel over. M’n jongste broer Rob (de schrijverd) maakte een eind aan dat trauma door me persoonlijk holsters met inhoud te bezorgen. 2011 kan niet meer kapot! Nou, even het beroemde kado, en vervolgens het beroemde boek van broer Rob. Kijk ook even naar www.roblaanen.nl

clip_image009

Klappertjes, en aan de andere kant zit er nog een (buik in de weg!).

image

Hoe komt dat joch aan al dat haar? Gelukkig schrijft-ie beter!