Club- en andere trouw; het bestaat nog!

In de loop der jaren is hoon mij meer dan eens ten deel gevallen vanwege de clubs die ik trouwhartig ben blijven aanhangen; Sparta sinds mijn jeugdjaren (dus heeeeeeeel lang) en de Oakland A’s sinds mijn komst naar de Verenigde Staten in 1998. Broer Rob (de schrijverd) heeft mij menigmaal verweten dat ik de enige ben die een Sparta kampioenschap (1959) heb meegemaakt en dat hij die-hard Sparta Piet is vanwege mijn rood-witte bloed.Voor de lekkere nog even het moment dat Sparta kampioen werd bij DWS in Amsterdam:

clip_image001

Afgelopen seizoen verbeten wij ons broederlijk op Het Kasteel toen Sparta tegen Willem II de kans vergooide om terug te keren naar de ere divisie. Gisteren weer een mager gelijk spelletje bij het immer gevaarlijke FC Emmen! Maar ja, rood-wit zit ons in ‘t bloed. De A’s is ook zo’n verhaal; aangetrokken indertijd door de slogan ’they’re young, but they can play’ werden wij A’s fan. En zij stelden ons niet teleur, de jonge spelers werden grote sterren; Zito (nu Giants), Hudson (nu Braves) en Chavez (nu Yankees) groeiden uit tot jeugdidolen. Mooie tijden meegemaakt (de record 20 wedstrijden ongeslagen reeks), hetgeen leidde tot de film ‘Moneyball’ met Brad Pitt.

clip_image002 Als acteurs (op de tribune) deden wij mee, menig moment in de film hebben wij meegemaakt in het stadion (Oakland Coliseum). Tja, en toen braken de 7 magere jaren aan, geklungel met coaches en spelers en af en toe een huilende Ivar omdat z’n kluppie verloor. Uiteindelijk kon ik hem er van overtuigen dat zelfs als de A’s top spelen, ze toch nog wel een wedstrijd of 60 verliezen, en da’s een berg tranen. Nadat ook dit seizoen redelijk in mineur begon, kwamen de A’s op stoom en begonnen te winnen alsof zij evenveel konden besteden als de Yankees of de Red Sox. En laatstgenoemd team begon gisteren aan een drietal wedstrijden in Oakland. En wij waren er bij:

clip_image004

Veelal is het stadion half gevuld met Boston Red Sox fans die ons ook nog eens een keer in de maling nemen met hun super team, waar wij veelal van verliezen. Stop; de A’s zijn geen push over meer, voor de 4e maal in hun roemruchte geschiedenis scoorden ze 20 runs (of meer) en gisteren waren de Red Sox aan de beurt:

Oakland A’s crush Boston Red Sox 20-2

csteward@bayareanewsgroup.comcontracostatimes.com

Posted: 08/31/2012 10:30:35 PM PDT

clip_image005

Sweet revenge! En, on top of that, Red Sox afdanker Josh Reddick, nu de dagelijkse right fielder voor de A’s, sloeg een grand slam tegen z’n oude club; wham, in your face! Dus kan iedereen in het stadion z’n ticket bij Round Table inleveren voor een gratis pizza. Voor dit soort momenten leven wij dus, die door en door trouwe club aanhangers! Nu kan dit niet direct vertaald worden naar ons 25-jarig huwelijksfeest, maar wel naar die momenten dat je elkaar ook wel eens achter het behang kan plakken. Goed, gebleken is dat in ons huwelijk wij die-hard fans van elkaar;zijn, hoewel uit de reacties en felicitaties veelal bleek dat men mij feliciteerde met dit record en Astrid met de prestatie. Whatever; net als de A’s zijn wij bezig aan een topseizoen! In ongerelateerd nieuws heeft Samsung in haar patenten miljardendans met Apple een overwinning behaald in Japan (hoe merkwaardig toch), na de nederlaag vorige week in de V.S. (hoe merkwaardig toch). Nog enige nabranders; over 2 weken zijn we in Illinois om Kaj’s graduation van NAVY bootcamp bij te wonnen (alle zakdoeken staan stand-by), Bo-Peter bakt pannenkoeken terwijl ik dit schrijf en nu ga ik Ivar uit z’n bed rukken. Ik gooi Louis er nog maar eens uit, niet alleen omdat ik me zo voel, maar ook omdat dit het eerste lied was dat Ivar gelijk na z’n geboorte in mijn auto hoorde!

clip_image006

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m5TwT69i1lU