A’s fans A.D. 1999 (California Dreamin’)

Dit werd de week der weken; de nobodies en afdankertjes van de Oakland Athletics haalden de miljoenenploeg van de Texas Rangers in op de laatste dag van de competitie. Ze moesten de laatste 3 wedstrijden van de Rangers winnen om dit te bereiken (de z.g. sweep). En dat deden ze! Woensdag kwamen ze zelfs met 5-1 achter om uiteindelijk met 12-5 te winnen, hetgeen op de 162e en laatste wedstrijd van de competitie de kroon op het werk betekende.

clip_image001[4]

clip_image002

Maar waarom kozen wij de A’s als onze favoriete honkbalteam in 1999 en niet de S.F. Giants met homerun king Barry Bonds? Niet per se omdat de A’s in de East Bay speelden, maar meer vanwege een slogan op het A’s stadion waar wij aan zagen dat de A’s talenten kweekten en niet opereerden als de Giants, die de reputatie hadden kampioenschappen te kopen middels grote contracten aan gereputeerde spelers. Overigens was dat nog niet gelukt sinds hun verhuizing van New York naar San Francisco in 1958. De slogan: “They’re young, but they can play”! En met spelers als Barry Zito (nu S.F. Giants pitcher), Eric Chavez (in zijn nadagen bij de N.Y. Yankees) en Tim Hudson (star pitcher Atlanta Braves) hadden zij recht van spreken. Vele mooie jaren volgden tot het laatste goede seizoen: 2006.

We hebben dus 6 jaar op dit moment moeten wachten, maar geen moment er over gepiekerd om op de rijdende trein van de S.F. Giants te springen, ook niet toen zij Wereldkamioen werden in 2010.

Bo-Peter en Ivar waren bij de laatste wedstrijd en konden ‘s avonds niets meer uit hun schorre keeltjes krijgen.

clip_image003[8]

Ook Astrid vergezelt me af en toe naar de A’s omdat ook zij de werklust en de “do or die” mentaliteit van de A’s zeer waardeert. Een reflectie van haarzelf, zullen we maar zeggen.

clip_image004

Hopelijk krijgt de Cinderella story van de A’s een vervolg in Detroit, waar zij vandaag en morgen tegen de kampioen van het midden spelen; de Detroit Tigers. En Kaj, waar was Kaj, zullen de oplettende lezertjes mij toeschreeuwen (vooral oma in Vinkeveen).

clip_image005[4]

Die was dus lekker aan het matrozen en aan z’n glimlach te werken! Immers, hij zal in uniform en niet in smoking mijn ‘honoreeschap’ 17 november bijwonen. Moeders, pas op uw dochters! Overigens heeft hij de samenvatting van de A’s een keer of wat bekeken en vanmiddag wisselen wij SMS’jes uit over de wedstrijd. Okay, ik geef het toe, ik zelf zat achterin een dikke Mercedes 500 met m’n iPhone op mijn knie de wedstrijd te volgen (play-by-play). We (met Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst) waren in Denver om Ambassadeur Bekink en de lokale Nederlanders bij te staan tijdens een middagsessie van World Denver. Ik was zo blij na de laatste ‘out’ dat ik Ard nog even in Denver op de gevoelige plaat heb vastgelegd (gaat niet op voor een iPhone, maar het klinkt zo lekker!).

clip_image006[4]

Nou, dat heb ik geweten nadat ik de foto direkt op facebook had geplaatst (ding, ding, ding klonk het steeds):

o clip_image007

Ana Coelho looking sharp!

Wednesday at 2:26pm · Like

o clip_image008

Renilde Koenjer you look gorgeous 🙂

Wednesday at 2:29pm · Like

o clip_image009[4]

Dieuwke Dillo Looking gorgeous!! You handsome guy!!

Wednesday at 2:49pm · Like · 1

Om gek van te worden! Heb Ard’s fanbase toen maar snel afgekapt. Overigens; geen wereldstad, dat Denver. Het was er zo rustig dat je er ongemakkelijk van werd. Wellicht waren alle ‘Denverites’ binnen in afwachting van het presidentieele debat?! Fascinerend hoe de verlaging van de werkeloosheid (van 8,1 naar 7,8%) door de ene partij als een overwinning wordt beschouwd en door de andere partij als een nederlaag. Gaat nog wat worden!

Obama-Romney-Debates[1]

Comments are closed.