Ma-Di-Wo-Do recepties

Veel tijd om de nederlaag van de San Francisco 49ers tegen de Baltimore Raves weg te spoelen was er niet. Hoewel tijdens de jaarlijkse superbowl party bij pokermaat Brian Ambrose werd er vooraf en tijdens al heel wat weggespoeld, hetgeen leidde tot een lijdzaam aanvaarden van de nederlaag.

clip_image002

De maandag begon voor ons op het consulaat om 10.00 (ja, ja, we waren al begonnen) met het plechtig uitzenden op ons flatscreen van het voorgenomen aftreden van Koningin Beatrix Vreemd gevoel, alsof je favoriete tante zich terugtrekt. De grappen en grollen vlogen binnen minuten over alle sociale sites, waarbij vooral Prins Willem Alexander het doelwit was (barkruk i.p.v. troon). Mijn persoonlijke favoriet was deze van ‘ons’ Beatrix:

clip_image004

Zoals van Kooten de Bie reeds zeiden als Jacobse en Van Es bij de kabinetsformatie 1981; “Majesteit, laat Uw haar eens hangen”;

Maar terecht werd dat door de tegenpartij (Jacobse en Van Es) afgewezen omdat als al die guldens en rijksdaalders vervangen zouden moeten worden met hangend haar, dat te veel geld zou gaan kosten. Oh ja, grote receptie maandag bij het Intercontinental Hotel van de Photonics show (informatie via licht; denk aan lasers). Dinsdag showcase van de Nederlandse Photonics delegatie op het consulaat. Woensdag ‘Happy Hour’ op het Nederlandse Paviljoen (wat hadden die Duitsers weer een te grote stand) bij het Moscone Center. NCH vertegenwoordigster Akie Plomp had alle lieden die voor een drankje in aanmerking kwamen van een oranje tulpje voorzien. Oh, oh, wat was het paviljoen plotsklaps populair! Donderdag:

Raving_Fans_The_Movie_By_Performance_Solutions

Wervelende show van een Nederlandse ondernemer in het Engels; dat komt niet zo gek veel voor! Bravo Andre Wiringa! Vergeet niet op de diverse links te klikken! Vrijdag:

clip_image006

Geweldige presentaties over Silicon Valley, nu uitgebreid met diverse counties en melding van het onstuimig groeiende San Francisco, waar alle hipsters wonen. Wil je alles over de Valley weten; ga naar www.siliconvalleyindex.org And then there was Friday night; de TVVDM borrel voor de Dutchies bij Murphy’s Pub. Toen ik de Zeurkalender van Peter van Straaten (beetje tegenvallend dit jaar) afritste en op 8 februari kwam, moest ik gelijk aan de initiator van deze borrel denken; eentje voor Antwan van der Stap. Helaas kon hij niet aanwezig zijn wegens een zi-zwa-mi aanval, maar bij deze:

clip_image007

Oh ja, Twan, ook nog een fijne 43e verjaardag vandaag! En dan nu het weer:

East Coast (New York-Boston):

clip_image008

West Coast (San Francisco-Los Angeles):

clip_image010

clip_image012

Fijn weekend!