Belastingen en de dood

Inderdaad, dat zijn de twee zekerheden in het leven! Dat laatste hoop ik nog even te vermijden (een jaartje of 20 minstens), maar voor het eerste moest ik afgelopen week nog even aan de bak. Inkomstenbelasting geregeld voor de Laanen familie (3 stuks; Astrid en ik samen, Bo-Peter en Kaj apart), onroerend goed belasting deel 2 betaald (en da’s niet zuinig), en als klap op de vuurpijl Nederlandse belastingaangifte on-line voor Nederlanders in het buitenland. Beetje AOW (voor de oudgedienden; “trekken van Drees”) en een mini pensioen. Dat laatste in ieder geval lekker om van te lunchen, dineren of een stukje reunie te bekostigen zoals gisterenavond bij Restaurant-Bar ‘The Townhouse’ in Emeryville, mijn eerste diner- en drinkplek in 1998.

clip_image002

Zo’n 20 oudgedienden en ex studenten van het eerste uur (1998/1999) verzamelden rond een uur of 4 bij de bar (waar anders!) om verhalen op te dissen uit die ‘goeie, ouwe tijd’. Heerlijk! Eerder in de week een geweldige Gamers Breakfast presentatie op het consulaat, waar een kleine 100 gamers, bankiers, VC’s, publishers, etc. bijeen waren om een uitstekende keynote aan te horen; Bryan Neider, Senior Vice President Global Marketing & Publishing van Electronic Arts.

clip_image004

Tien elevator pitchers van 1 minuut exact volgden, die van tijd tot tijd hilarische momenten teweeg brachten. Woensdagavond de ‘Future of Media’ delegatie die de residentie met een bezoek vereerden. Daadwerkelijk alle ‘hot shots’ van de Nederlandse media hadden zich verenigd om het hoe en wat van de toekomst van media te weten te komen. De echtgenote van de Consul Generaal hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat ze geen visite krijgt! Of onze nieuwe aanwinst, golden doodle Tinley, zich bij ons thuis voelt? Meer dan dat, ze is een deel van de familie geworden!

clip_image005

Bo-Peter hier verwikkeld in een stevige worstelpartij met ons troeteldier, eh…Astrid’s troeteldier. En gedurende dit weekend assisteert hij Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst bij een evenement, geinitieerd door Gamer Menno Deen, die hun evenement ruimte haden verloren: Games 4Diversity. http://www.gamesjam.nl/ Na zijn oproep tijdens de elevator pitch stelde Ard spontaan het consulaat ter beschikking, waarna Bo-Peter spontaan aanbood te ondersteunen. ‘That’s the spirit!’ En nu ik toch in een ‘mellow mood’ ben, ter afsluiting de boom (in bloei) die ik een aantal jaren geleden van een wisse dood redde toen hij door weer en wind geteisterd dreigde te onwortelen. Met kaplaarzen gewapend glibberde ik de heuvel op en redde dit natuurproduct (eindelijk een heldendaad!).

clip_image007