Slinky en the Bloody Red Baron

Ruim 13 jaar geleden gingen wij op stap om voor onze schattige kinderen een katje op te halen bij ‘Arf’, een tehuis voor in steek gelaten dieren. Het resultaat; we verlieten Arf met twee 5-jarige katers die mishandeld waren, en dus liefde nodig hadden! De jongens waren vol van vreugde en er van overtuigd dat beide katten bij ons zeer gelukkig zouden worden en dat ze in lengte van dagen voor hen zouden zorgen. Nadat we dit enige jaren hadden aangekeken, en daartoe keer op keer aandrongen, lieten we hen een contract ondertekenen toen ze een leeftijd hadden bereikt dat we ze konden aanspreken:

clip_image002

Tja, onze eigen huisadvocaat Mr. J. J. van Dort heeft menigmaal in aktie moeten komen om de kinderen tot naleving van deze overeenkomst te dwingen. Ook verheugend, overigens, om te constateren dat hun taalgebruik naar een hoger niveau getild was. Maar met de liefde zat ‘t goed!

clip_image003

Kaj nou toch! Slinky ziet er de lol niet zo van in (was altijd al een ouwe saggus).

clip_image004

Ivar en Calvin helemaal gelukkig. Door de jaren heen hadden Calvin en Slinky een gezamenlijke vijand, een vervaarlijke rode kater, door ons de Bloody Red Baron genoemd:

1. Snoopy’s Christmas vs. The Red Baron – The Royal

Gezamenlijk konden ze hem de baas en verjoegen hem menigmaal van ons (eigenlijk hun) grondgebied. Totdat twee geleden Calvin het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. Menigmaal hebben wij de Bloody Red Baron van Slinky af moeten helpen na het aanhoren van geweldig gesis en gekrijs. Twee weken geleden joeg Tinley, onze golden doodle, de Bloody Red Baron nog op de vlucht en kreeg een venijnige haal op z’n neus als dank! Slinky had niet in de gaten dat hij de 18 gepasseerd was en paradeerde nog rond als een gespierde jongeling. Wij vermoeden dat dit hem fataal is geworden. Hij werd gevonden in de tuin van de buren, duidelijk in het gevecht ten onder gegaan. Het leek wel of er een neutrale plek was afgesproken om het voor eens en altijd uit te vechten. Slinky ligt nu naast z’n broer in het familiegrafje. We zullen je missen, ouwe brompot. Als ik nou toch een penalty had weg moeten geven, toen deze man onderuit werd gehaald bij een stand van 3-1, dan had ik hem ook echt onderuit gehaald en had-ie ook die penalty niet meer kunnen nemen.

clip_image005

Tijdens de wedstrijd amper zichtbaar en na het scoren van 4-1 in de laatste minuut het vieren alsof hij de wedstrijd had gewonnen. Wat een miesgasser! Zo, dat ben ik ook weer kwijt! Dames/heren, al naar gelang uw voorkeur, leeft u zich maar uit op z’n sixpack. Zo, laten we maar eindigen met een Californie quote, nee beter nog, San Francisco. Je weet dat je in San Francisco bent wanneer je na het vinden van een prachtige parkeerplek binnen een kilometer van waar je moet zijn, je van geluk in tranen uitbarst! Oh ja, nog een allerlaatste mededeling inzake de zaterdagavond besteding van Asje en moi; hier kan je ons vinden in Concord:

clip_image006

Barry Gibb: Mythology The Tour Live

De laatste der Mohikanen, so to speak!