Een van die zaterdagen!

Terwijl ik aan het bekomen ben van alle NRC besognes, meer hierover later, bezie ik deze zaterdag. Allereerst is het natuurlijk Kaj’s verjaardag, de 22e alweer, die hij samen met zijn NAVY kompanen in Yosemite Park viert, alwaar zij geneeskundig de mariniers ondersteunen die daar oefenen. Kijkend naar onderstaande ‘time warp’ hadden wij dat niet echt in zijn toekomst gezien:

clip_image001

clip_image002

Van schalkse ondeugd naar een serieuze (nou, ontzettend) corpsman, samen met een trotse, doch immer verontruste moeder. En zo hoort het ook. Terwijl ik dit aan het intoetsen ben, rommelt het in een van onze slaapkamers, daar is zoon Bo-Peter (23) aan het inpakken. Na twee jaar in Berkeley gewoond te hebben als studeerplek, een behoorlijk aantal maanden in India vorig jaar, en nu weer een aantal maanden in het ouderlijk huis (lees spaarpot), is de dag gekomen dat hij met een tweetal studiegenoten weer ‘zelfstandig’ wordt. Een redelijk veilig apartement in Oakland wordt zijn bestemming. Ook een ‘time warp’ aan hem gewijd:

clip_image003

clip_image004

Oh ja, dan hebben we Ivar (17) nog, die net uit Europa is terug gekomen na z’n 6-wekelijkse omzwervingen met een drietal High School Grad buddies. Die is een half uurtje geleden de deur uitgegaan om zwemles te geven. Ter voorbereiding van Junior College en onderhoud van z’n karretje. Ook hier wordt de benzine duurder! Het wordt de hoogste tijd om weer eens aandacht te besteden aan mijn ‘Nederlandse’ kinderen en kleinkinderen, hierover meer volgende week. NRC’s verslaggever Marc Hijink heeft wat teweeg gebracht met zijn artikel die als kop droeg;

clip_image006

Zo heb ik dat niet echt gezegd, maar koppensnellers moeten ook hun werk doen. Het artikel bracht enorm veel reacties teweeg; van aanvragen om her en der te spreken tot daadwerkelijke business aanvragen. Maar ook ‘blasts from the past’ die er gepast op reageerden, zoals Richard Keijzer, gewaardeerde Staff Technology Writer van de ‘Automatisering Gids’ die als volgt op facebook reageerde “Grease… dat had je nou niet moeten zeggen“, en de daad bij het woord voegde:

clip_image007

En tijdens de beurs CCS ’83 (31 jaar geleden mensen!) leerde ik Peter Herman kennen van Burroughs (“herinnert U zich deze nog, nog”) die me de een foto stuurde van een rondleiding die ik met Pieter van Vollendhoven deed:

clip_image009

Peter Herman heeft inmiddels een nieuwe passie: www.facebook.com/staxmessengers Links naast Pieter staat Ida van den Herik, die projectmatig verantwoordelijk was voor de beurs, en waar ik ook deze week wat plezante info mee uitgewisseld heb. Het was verwerken beste mensen, en men vraagt mij dan ook wel eens; “hoe verwerk jij deze brei aan informatie en verwarring?” Ach, vanuit ons zwembad bezie ik het nieuwe deel van onze tuin, onder bezielende leiding van mijn immer energieke gade Astrid, en met behulp van een aantal ijverige en competente Mexicanen aangelegd, en denk ik “daarom ben ik nou zo oud geworden!”, dit als tegenhanger van de mensen die altijd klagend die zin iets anders formuleren.

clip_image010