Geen grotere vrees dan de vrees………..

Nog geen twee maanden geleden, om precies te zijn 26 juni, kreeg ik een kado van het consulaat dat op het moment supreme een beetje aan mij voorbij ging. Het was naar aanleiding van mijn vertrek en in het feestgedruis, moet ik eerlijk zeggen, kon ik de onmiddellijke rijkwijdte niet helemaal overzien. Nu dus wel, het eerste business breakfast dat mijn naam droeg heeft j.l. donderdag plaats gevonden. En eigenlijk werd het een beetje griezelig toen ik automatisch de volgende informatie van Eventbrite, een evenementen site, ontving:

Hi Peter,

2 of your friends just bought tickets for this event. Just a heads up, so you don’t miss out:

The Peter Laanen Business Breakfast Series Presents: When Reality Becomes 3D

Thursday, August 21 at 7:30 AM

 

Who’s Going

 

clip_image002

Stans Kleijnen

clip_image004

Ronald Mannak

 

Check out this event

 
 
 

Vroeger…….was dat een aankondiging van een evenement vernoemd naar een individu die niet meer onder ons was. Maar ik voelde me springlevend en bedacht dat als ik de eerste zou halen, dat de rest wel snor zou zitten. En jawel, reeds bij binnenkomst voelde ik me nog meer ‘top’ na het aanschouwen van de op de hoge tafels geplaatste informatie bordjes:

clip_image005

Na een gloedvolle introductie van Consul Generaal Hugo von Meijenfeldt deden Autodesk spreker Ronald Poelman en San Leandro CIO Deborah Acosta een fantastische job. Ronald vertelde hoe zijn start-up Alice Labs excelleerde op het 3D vlak, zodanig dat Autodesk hen opkocht met de voorwaarde dat de ploeg 3 jaar bij hen moest blijven.

clip_image007

Wat een straf in Californie. Deborah Acosta informeerde de aanwezigen over San Leandro’s ommezwaai van industrieel stadje naar techy 3D hub. Om 09.30 verlieten zo’n 50 gefascineerde ontbijtgangers het consulaat en slaakte ik een zucht van opluchting en vreugde. Nog 9 te gaan! Op het commercieele vlak ook weinig te klagen, de door Bo-Peter gecreeerde website www.Laanen-theBrand.com heeft goede aftrek en het voelt goed aan om jong bedrijven tips & tricks te kunnen geven over het wel en wee van zaken doen in de Verenigde Staten. Ook kon ik me geweldig verkneukelen over de vele commentaren inzake mijn camping avonturen dit jaar (2), waar met name ene Pim B. twee maal commentaar gaf, de eerste keer bemerkte hij een RV op de achtergrond, hetgeen op waarheid berustte, de tweede maal, vorig weekend, merkte hij snedig (facebook) het volgende op: “That’s not a tent, that’s a luxury bungalow!”. Iedereen zou het geweldig gevonden hebben (mijn kampeerambities) indien Astrid niet die foto’s geplaatst had. Daarom, ze zit toch op de ambulance, een kleine wraakactie. Hoe ziet Astrid in het bos er uit wanneer ze gestoord wordt tijdens het doornemen van het activiteitenoverzicht:

clip_image008

Inderdaad! Voor haar dus ter afsluiting een cultureel hoogtepunt:

3:42

Ome Henk – Op de camping.