De nasleep van ‘Burning Man’

Even voor de onschuldigen van geest, ‘Burning Man’ is (in het Engels, en klik op de blauwe tekst voor nadere uitleg) :

clip_image001

What Is Burning Man?

Once a year, tens of thousands of participants gather in Nevada’s Black Rock Desert to create Black Rock City, dedicated to community, art, self-expression, and self-reliance. They depart one week later, having left no trace whatsoever. Burning Man is also an ever-expanding year-round culture based on the Ten Principles.

Velen keren verruimd, verward of soms (heel soms) zelfs vol energie terug. Sommigen hebben een week (of meer) nodig om zich aan te passen aan de maatschappij die zij net daarvoor even de rug hebben toegekeerd om zich een week onder te dompelen in woestijnzand, creatieve uitingen van ongekende schoonheid en uitdossingen als nimmer tevoor gedragen. Eenvoud is de boodschap, doch dit jaar schijnen de Silicon Valley rijken het enigszins bedorven te hebben door zich in te laten vliegen en zich air conditioned te hebben laten verwennen in hun RV’s (Recreational Vehicles). Maar, gezegd dient te worden dat deze tijdelijk afgesloten stad met 68.000 inwoners geen problemen kent en men elkaar door zandstormen en gebrek aan wat dan ook heen helpt. De moraal; zag de rest van de wereld er maar zo uit! Hoewel de kunst van het weglaten ook hier opgang doet.

clip_image003

clip_image005

Deze ‘Temple of Transition’ wordt opgebouwd voor de week, evenals alle andere creatieve uitingen (google maar), en na afloop ziet de woestijn er uit alsof er niets heeft plaats gevonden. Knap! Hoe kom ik daar nu op, ondanks dat ik dit fenomeen al meemaak zo lang als dat ik hier woon en werk? Wel, deze week was het aantal mensen die de trip gebruikten om na afloop wat wijsheid op te doen in Silicon Valley bij Dr. Laanen hoger dan gebruikelijk. Het waarom laat ik aan de fantasie van de lezer over, maar grappig genoeg leek het goed te bezinken, waarbij ik niet de illusie heb dat ik het tegenwoordig beter overdraag. Overigens is ‘onze’ Bo-Peter ook naar de woestijn getogen maar foto’s van zijn uitdossing hebben wij nog niet mogen bewonderen. Het viel ons wel op dat bij andere gelegenheiden de foto’s ons ,als het ware, tegemoet spoelden! Het is ook de tijd van het jaar dat mijn favoriete clubs, de A’s in Oakland en Sparta te Rotterdam, de tijd nemen om me weer in rouw te dompelen. Sparta na de 5-0 nederlaag tegen Volendam en de A’s die in een eindeloze neerwaartse spiraal terecht zijn gekomen, zodanig dat mascotte Stomper het stadion uitfietst:

clip_image007

Oakland has lost three straight, seven of eight, nine of 12 and 17 of 24 to fall a season-high six games back of the Angels in the American League West. With just 22 regular-season games left to play, the A’s have to hope a Wild Card spot is their ticket to a third consecutive postseason appearance — but even their grasp of that is quickly slipping.

Nou ja, zou vrouw Laanen zeggen; “het is maar een spelletje”. Over vrouw Laanen gesproken, mijn Astrid dus, laten we gisteren nou op haar aandringen , na een heerlijk dineetje, een sportfilm hebben gezien waar onze lokale High School trots, De La Salle Football, een hoofdrol in speelde, met name hun coach. Teamwork met een vaste blik op de toekomst bracht dit team een Amerikaans record van 151 ongeslagen wedstrijden. Maar die coach gaf meer aandacht aan de vorming van de jonge mensen dan aan de ‘streak’ met als gevolg dat ze bleven winnen. Met genoeg drama en spanning om iedereen te laten genieten van deze voor ons zo herkenbare film.

Klik op onderstaande link om een eerste indruk, en kippenvel te krijgen van dit waar gebeurde verhaal in de tijd die wij hier doorbrachten

2:41

When The Game Stands Tall – Official Trailer [HD]
  • by Sony Pictures Entertainment
  •  It was never just about winning. Watch the new trailer for When The Game Stands Tall inspired by the extraordinary true story.

!