Oakland A’s en Sparta winnen op dezelfde dag!

Nu wordt het toch echt tijd dat ik naar Las Vegas vlieg, mijn geluk kan niet op! Noteer: vrijdag 19 september wint Sparta, uit nog wel, voor 720 toeschouwers met 2-0 van Jong PSV en de Oakland Athletics verslaan de Phillies met 3-1 tijdens een uitverkocht huis (35.067)! Met name was een deel van het publiek op komen draven voor het vuurwerk na de wedstrijd met star Wars als thema:

clip_image001

Een kniesoor die daar op let! En deze Star Wars/A’s fans vestigden ook hun hoop op Obi Wan Kanobi om de A’s uit de verlies spiraal te helpen. Dat lukte, en het werd nog beter, dankzij het verlies van de Kansas City Royals staan de A’s een ½ game voor in de race om de Wild Card die recht geeft op de nacompetitie. Een paar dagen daarvoor, toen ik Tinley uitliet voor mijn dagelijkse wandelingetje, als ik niet op pad ben, bedacht ik me twee dingen; allereerst dat we toch wel heel mooi wonen in Crystyl Ranch:

clip_image003

Ten tweede dat Kaj en ik, na de zoveelste verloren wedstrijd van de A’s, naar de radio luisterden op de terugweg, en we ons afvroegen of die commentator wel dezelfde wedstrijd gezien had. En dat komt omdat ze betaald worden door de organisatie! A’s Radio, dan ga je niet al te kritisch om met jouw broodheer. Tijdens die wandeling met Tinley, ruim een kwartier, 700 meter en ze mag snuffelen wat ze wil, borrelde het in me op dat ik die bij tijd en wijle azijn uitspugende Nederlandse commentatoren begon te missen. Met name een van mijn opvolgers bij de KNBSB (raden maar!) had daar een handje van. Maar, wel objectief. Laat staan dat ze zich zouden laten verleiden om tijdens de wedstrijd ook nog reklames uit te spreken. Heiligschennis! Nou, dan krijg je een beetje een idee van wat er zo al bij mij opkomt tijdens zo’n Spartaanse wandeling. Nu we het toch over sport hebben; deze week kreeg ik het volgende alarmerende artikel onder ogen:

Ultimate Warrior: One-Third Of WrestleMania VI Competitors Now Dead

Written by: ThePostGame Staff

clip_image004

The Ultimate Warrior appeared on the WWE ‘Raw’ TV program Monday in New Orleans just a day after WrestleMania XXX. His speech on ‘Raw’ foreshadowed his death, telling fans, "Every man’s heart one day beats its final beat. His lungs breathe their final breath. And if what that man did in his life makes the blood pulse through the body of others and makes them believe deeper in something that’s larger than life, then his essence, his spirit, will be immortalized by the storytellers — by the loyalty, by the memory of those who honor him, and make the running the man did live forever."

Worstelaars opgelet! WrestleMania VI werd gehouden in 1990, 1 april om precies te zijn. De man op de foto, die dus zeer recent overleed, was The Ultimate Warrior die het kampioenschap won. Van de 36 deelnemers zijn er inmiddels 12 overleden, waarvan de oudste slechts 63 werd. Om een vergelijking aan te geven met een andere niet al te zachtzinnige sport, American Football, daarvan overleed slechts een der 44 spelers van de in 1990 gespeelde Superbowl tussen de San Francisco 49ers en de Denver Broncos. Voornaamste oorzaken van dit alarmerende sterftegetal: gruwelijke reisschema’s, misbruik van pijnstillers en anabole steroiden. The Ultimate Warrior overleed op 54 jarige leeftijd, enkele dagen nadat hij opgenomen was in de Wrestling Hall of Fame. We hebben onze boys geen Football laten spelen, laat staan worstelen, zij het een beetje onderling zonder al te veel letsel. Daarom ter afsluiting een vredig plaatje, maar daarvoor nog even de afspraak die Astrid en ik gemaakt hebben inzake de A’s; ik mag kijken en er heengaan, als ik er daarna niet meer over praat cq commentaar geef. Redelijk toch?!

clip_image006

Ief en Tin; lief he!