Woord en beeld: van Yosemite naar Washington

Groter verschil kan er niet zijn; van de majesteuze piek van El Capitan naar de politieke hustle & bustle van de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het mooie is dat je Bo-Peter, Kaj en Ivar op dezelfde wijze kan vastleggen als de eerste keer; zo’n 12 jaar geleden.

clip_image002

Plukkend en plagend met elkaar, maar op een echt broederlijke wijze! Me voelend als een paparazzi, legde ik ook Astrid en Tante Wilma vast die tussen alle zuivere lucht toch even een saffie moesten doen:

clip_image003

Uiteraard kon Bo-Peter zijn Eagle Scout achtergrond niet verloochenen en klom tot grote afschuw van Astrid tot dicht bij een eh……..griezelijk diepe afgrond.

clip_image005

Kaj en Ivar gedroegen zich een stuk beter bij de doorgang van de machtige Sequoia boom die de California Tunnel Tree genoemd wordt:

clip_image006

En uiteraard moest ik de groep uit een netelige positie bevrijden toen ze verdwaald in het grote bos elkaar vertwijfeld aankeken:

clip_image008

Want als je net ik de Fabelltjeskrant hebt gelezen dan heb je van dikke Sequoias niets te vrezen! Op de terugweg deden wij nog even Copperopolis aan. Inderdaad, genoemd naar de koper die daar ooit gewonnen werd. Maar temidden van eindeloos niets werd ons oog plotsklaps getroffen door een stadskern die er bij lag alsof het er gisteren neergekwakt was.

clip_image009

Prachtig stadhuis, winkeltjes die oogden of ze niets te doen hadden, dan wel naar huurders op zoek waren, en een koffieshop die ongelofelijk sterke koffie brouwde:

clip_image011

Er moet iemand met een ongekende visie zijn die dit voor elkaar gebokst heeft. Hopelijk treffen we daar over een aantal jaren niet een spookstad aan. Donderdag voor een ‘kwikkie’ naar Washington voor de lancering van de Netherlands American Business Council (NABC), een V.S. overkoepelend orgaan, gecreeerd om het Nederlandse zakenleven naast Consulaten, Ambassade en NAF, nog beter te kunnen ondersteunen.

clip_image012

Honderden genodigden van zowel het zakenleven als het politieke geweld waren uitgenodigd om via een prachtig beeldenspel te mogen genieten van wat Nederland te bieden heeft:

clip_image014

Voor mij tevens het feest der herkenning met oude bekenden als oud staatssecretaris Frank Heemskerk voor wiens grote delegatie ik in 2007 een matchmaking programma heb samengesteld, nu op hoog niveau bezig voor de Wereldbank in Washington. Vrienden en kennissen van de ambassade, maar het werkelijke hoogtepunt was het klopje op mijn schouder dat ik kreeg van Chris Buijink, nu Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, maar voorheen Secretaris Generaal van EZ, “ergens” mijn oude baas dus. En…..mede levensgenieter! Een selfie was onontkoombaar!

clip_image016

Rest mij nog te vertellen dat Minister Ploumen een goede speech hield met een duidelijke boodschap (Jones Act, kijk maar na wat dat is), iets te direkt volgens een aantal te Amerikaanse toehoorders, maar in duidelijk Engels en daar kunnen sommige bewindvoerders nog een puntje aan zuigen! Zo, dat lijkt mij nou eens een mooi slot op deze prachtige Californische morgen.