Hekking en de kunst van speed dating

Laat ik allereerst hen die mij er van beticht hebben een soort van Hekking te zijn (Van Kooten en De Bie-Juinen), even laten weten dat ik op deze, en andere foto’s, naast Minister Ploumen neergezet ben. Met als gedachte daar achter, denk ik zelf, als een soort oudere staatsman!

Lilianne Ploumen, Dutch Minister for Foreign Trade and Development Cooperation, and Kenneth E. Hyatt, US Deputy Under Secretary for International Trade with the International Trade Administration, help launch the NABC website. Photo by Susan Hornyak Photography.

Meer informatie hier over op de website van de ambassade onder de kop:

Top Dutch, US Officials Help Launch Business Council to Strengthen Ties

http://dc.the-netherlands.org/news/2014/10/nabc-launch-recap.html

Waar veel werk aan zit, maar zeer tevreden stellend als het goed uitpakt, is het koppelen van startups aan door de wol geverfde zakenmensen of specialisten op hun vakgebied. Uiteindelijk kwamen er 43 afspraken tot stand (eigenlijk meer als je de borrel meeneemt), hetgeen een gezoem aan aktiviteiten op het consulaat met zich meebracht.

clip_image004

Alles bijeen moet het een geweldige week voor de startups geweest zijn, waar ze een hoop geleerd hebben over zichzelf, de ‘way of the valley’ en hun kansen als zodanig. May the force be with them! De World Series honkbal zijn inmiddels begonnen en de San Francisco Giants staan tot hun afschuw plotsklaps 2-1 achter, terwijl ze de serie in Kansas City met een daverende 7-1 overwinning begonnen. Ook hier is de bal rond, uiteindelijk moet je er vier winnen, maar in huize Laanen ligt de sympathie bij de Kansas City Royals, de underdog, en de ploeg die ‘onze’ A’s in overtime in de wild card verslagen hebben. En, die dit voor het eerst sinds 1985 mee mogen maken.

clip_image006

De wedstrijd, die in San Francisco gespeeld werd, bracht groot enthousiasme in Kansas City teweeg waar men en masse het spektakel in een evenementenhal bekeek. Wie er ook moge winnen, het is een groot genoegen om honkbal op dit niveau mee te maken. Nu nog even een familieplaatje met de trotse mama, haar NAVY kind Kaj en belle Michele,uitgedost voor het NAVY bal.

clip_image007

Dat brengt me op de aankomst van zoon Eric die gezellig met vriendin Mody ruim twee weken bij ons bivakkeert, foto’s volgende week, en het gegeven dat alle Laanen boys een goede smaak hebben qua vrouwelijk schoon. Hoewel Bo-Peter en Ivar het even voor gezien houden, en zich weer op hun studie gegooid hebben, weet je nooit hoe lang deze soberheid aanhoudt! Et moi? Volop voorbereid om volgende week een spetterende presentatie te geven bij Trendship in Heerenveen, waar men zo’n 1.400 aanwezigen verwacht. Zie www.trendship.nl Vanwege tijdgebrek voor mij een vluggertje, maandag aankomst en een paar afspraken op Schiphol, dinsdag het Trendship evenement en overnachting in Heerenveen, woensdagnacht logies en ontbijt bij zoon Rick en schoondochter Liesbeth (waar ik ook maandagnacht verblijf: HEMA worst?), en donderdag weer met de KL605 naar San Francisco. Kortom; het leven zoals een pensionado zich altijd voorgesteld heeft!