It’s raining again, en niet te weinig!

En het sneeuwt ook nog eens behoorlijk. Gisteren moest Ivar onverrichterzake van Lake Tahoe’s Boreal skiresort terugkomen omdat ze middenin een sneeuwstorm beland waren. Nog net zonder kettingen, en kleerscheuren, het nieuwe huis in Alamo bereikt, waar de ouderlijke warmte hem toestraalde! Het regende zo hard van de week dat ik ons eigen huis voorbij reed en een kwartier moest omrijden vanwege filevorming! Een Laanen in volle aktie! De verhuizingsdrift nadert zijn einde wanneer……..de jukebox weer op volle toeren draait en………..

clip_image001

Precies, de kerstboom weer zijn rondjes draait, dankzij Kaj, die zichzelf overtrof, zij het dat de piek wellicht een beetje geherstructureerd dient te worden. Dan kuier je tevreden rond in de knusse woning waar Astrid met tomeloze energie binnen een week of twee orde heeft aangebracht. En gezelligheid! Vanwege de vele Xmas (business) lunches liep ik niet al te veel in de weg, hetgeen zeker tot de productiviteit heeft bijgedragen. Wat ik wel op mijn konto kan schrijven was de aanleg van de tamelijk gecompliceerde (toch Astrid?) digitale TV en andere apparaten, zeker ook omdat in het nieuwe AT&T Uverse systeem TV, internet en telefoon gekoppeld zijn. Al neurieend rondschuimend (lekker zo’n Santa Claus chocolaatje), merkte ik nogmaals mijn A’s stoel op, waar ik me van de zomer onder de sinaasappelboom in de schaduw parkeer.

clip_image003

Wat een weelde! Officieel is de Californie droogte nog niet opgelost, dus we worden nog steeds gevraagd om te bezuinigen op water, maar alle regentermen kunnen op tafel: Kaj: “het regent koppen en schotels” (heeft-ie van oma), “it’s raining cats and dogs”, hoe het ook zij; het komt met bakken uit de hemel. Net als de kritiek op Obama om de kontakten met Cuba te normaliseren. Uiteraard veelal van de rechtse kant, waar kontakten met liberale landen als China en Saoedi-Arabië heel normaal gevonden worden. Het waarom is simpel; daar kan men commercieel van profiteren en Cuba is retenarm. Persoonlijk vind ik die ‘Executive Decisions’ van Obama geweldig, hij laat zich niet intimideren door de Republikeinse meerderheden. Afsluitend; heb een geweldig weekend (morgen officieel winter), fantastische kerstdagen (Astrid kerstkind) en ik meld me weer voor het einde van het jaar met wellicht enige kerststolkruimels in m’n snor. Maar voor nu heb ik maar een wens:

Bobby Vinton – Rain Rain Go Away (Stereo) – Duration: 2:58.

2:58

Comments are closed.