Weeeeeee gaan naar……Loosdrecht toe!

Na een bliksemtoer van mij, gevolgd door een inspektie toer van Astrid met het A-team (moeder Riet en zussen Danielle en Wendy), ging de kogel door de kerk, werd de teerling geworpen, oftewel, we hebben ons een watervilla aangeschaft. Jawel, zie onder ons drijvende paleisje:

clip_image002

Onze wensen zijn hiermee vervuld; op en aan het water, minstens twee badkamers en een goede gastenkamer. M’n liefje wat wil je nog meer?! Nu een paar saillante details; wanneer we er volgend jaar mei intrekken, markeert dat exact het 30-jarige jubileum van de vakantie die Astrid en ik voor het eerst gezamenlijk doorbrachten op het mooie Griekse eiland Corfu. 1986 was ook het jaar dat ze bij me introk…. In een watervilla in Wilnis! Dat zouden we later verruilen voor een prachtige woning aan de Stille Plas in…..Loosdrecht. 1986, het jaar dat Multi Function Computers naar de beurs ging en, later dat jaar, in de Ardennen uitbundig het 10-jarig bestaan gevierd werd met al het personeel en aanhang. Broer Rob, een der organisatoren, ontroert me hier met een spontane felicitatie:

clip_image004

Overigens is hij jarig vandaag, evenals mijn zwagertje en drinkebroer Jacco, maar dit terzijde. 1986, een jaar dat nooit meer uit ons geheugen gegrift zal worden! Temidden van al deze ontwikkelingen verkoopt Astrid rustigjes, maar zeer georganiseerd alles wat los en vast zit, maar wat wij niet mee willen verhuizen. Zo kon het gebeuren dat ze deze week, terwijl de mussen dood van het dak vielen, onze draaiende kerstboom verkocht voor maar liefst $75.

clip_image006

Een boom met veel herinneringen, dat wel! Een tevredener Astrid kan je dan ook na zo’n transactie niet aantreffen. En wederom wordt de plastic ziplog aangevuld met groene bankbiljetten. Donderdag j.l. ook een dag om niet te vergeten; Ivar werd officieel burger van de Verenigde Staten. Gezamenlijk met 1.047 medeburgers uit 93 landen, mocht gesproken worden van een mooie, plechtige ceremonie. Gelukkig heeft hij een Nederlands hart, alsmede een bijbehorend paspoort. Het mooiste vond ik eigenlijk de opmerkingen van een tweetal mensen die fijntjes opmerkten dat de door mij geplaatste foto aantoonde dat met name Sparta ook een belangrijke plek innam.

clip_image007

Zoals ze in honkbal zeggen: “good eye”. Na afloop was het een drukte van belang om in te schrijven voor het nieuwe paspoort en stemrecht.

clip_image009

Ik vertaal het niet, maar nog steeds houdt de V.S. deze slogan aan voor mensen die men als staatsburger aanneemt en ingegrift staat in het vrijheidsbeeld in New York:

clip_image010

"Give me your tired, your poor,

Your huddled masses yearning to breathe free,

The wretched refuse of your teeming shore.

Send these, the homeless, tempest-tost to me,

I lift my lamp beside the golden door!"

Moet zeggen dat er tegenwoordig wat meer bij komt kijken, zeker wanneer ik kijk naar het aantal checks dat ik uitgeschreven heb, alsmede het ingevulde pak aan formulieren! Maar, verdeeld over elke ‘star and stripe’ valt het wel mee!

Comments are closed.