De eerste echte(lekker dikke) Luim van 2016

Vandaag (vrijdag) ben ik een voorzichtig beginnetje aan het maken met deze Luim. Reden? Zaterdag schuif ik aan bij de traditionele Heerenlunch die gehouden wordt bij Chef Chu’s in Los Altos.

clip_image002

Ah, hoor ik jullie zeggen, toe maar, een Chinees restaurant; Laanen gaat op chic. Echter, dit is het neusje van de (wok) zalm wanneer het op Chinese restaurants aankomt. Onderstaand enige figuren die er ook mogen komen wanneer wij schitteren door afwezigheid.

clip_image004

clip_image006

clip_image008

We hebben dat rotjoch van een Bieber laten royeren nadat hij vorig jaar onze Heerentafel had besmeurd met ‘sweet and sour’ saus. Normaal gesproken vindt onze lunch plaats tussen Kerst en Oud en Nieuw. Vanwege mijn verblijf in de Lage Landen, en het feit dat wij daar mei a.s. ook terugkeren, heeft men het verplaatst naar zaterdag. Ik voel me derhalve zeer vereerd. Marnix Dillenius, een van de senior Heeren (ouder dan ik dus), die bij Chef Chu kind aan huis is, verzorgt alle gangen, hetgeen uitmondt in een ware fijnproeverij. Dat we ook een weinig drinken mag geen naam hebben. Ondertussen vraag ik me af waar al het mannelijke Laanentuig uithangt. Even turven: Ivar is met vriendinnetje Natalia, Italiaanse dus, in Turijn en heeft het zo naar z’n zin dat hij onderstaande foto stuurde.

clip_image010

‘Zonder woorden’ stond er vroeger onder dergelijke plaatjes. Volgens mij is hij aan het afkoelen! Kaj en Eric sturen mij vanuit ski oord Solden korte filmpjes waarbij ze hartelijk elkaars valpartijen van kommentaar voorzien. Maar zo te zien zijn ze aan het eind van de dag weer helemaal verbroederd.

clip_image012

Bo-Peter zit in Den Haag te becijferen hoe hij, na aftrek van de 20.000 Euri studiebeurs van de gerenommeerde Johns Hopkins Universiteit, de rest van de kosten financiert om zijn volgende Master’s binnen te slepen. Hij gaat Laanen-theBrand verder optuigen! Alleroudste zoon Rick bereidt zich voor op een nieuwe carriere bij Orange en loopt zich warm in Beinsdorp, om precies te zijn in zijn eigen kroeg, de Beinse Zot.

clip_image014

Kortom, iedereen is op zijn eigen wijze onder de pannen, hetgeen me toch weer even brengt op die paar fantastische weken die we in Nederland hebben doorgebracht, met als hoogtepunt de Astrid ‘50’ party. Allereerst dank voor de warmte die we ontvingen van alle familieleden en vrienden. Dank aan onze speciale gasten die waren in komen vliegen van Californie, Portugal en Engeland. Speciale dank valt ten deel aan JJJohns die een country gastoptreden verzorgde dat alle aanwezigen op de been bracht.

clip_image015

Natuurlijk mag zijn gade Marja hier links naast Astrid, die de techniek verzorgde, bij deze ook hartelijk bedankt worden.

clip_image017

Het stralende feestvarken zelf was zo te zien zeer verguld met de fiets die ze als kado kreeg van de mama, haar zussen en de jongens van de koude kant. Het roze mandje voorop maakte het geheel af.

clip_image018

Vooruit dan maar, hier zijn de zussen en de mama vereeuwigd met Astrid, ook mijn dank voor de lieve en leuke kerstkado’s en de snoeperijen.

clip_image020

Afsluitend de Laanen mannen, en inderdaad er ontbreken nog een paar neefjes, maar ik kan me zo voorstellen dat we voordat dit decennium over is we nog een Laanen reunie beleggen.

clip_image022

Eigenlijk had ik nog wat kwijt gewild over mijn lezing bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam, waar ik een mevrouw iets hoorde vertellen over de V.S. aan een man of 70, waarvan helemaal niets klopte. Nou ja, haar versie was niet onjuist, maar zo moet je het dan ook niet doen. Mijn punt; mensen willen luisteren over feiten inzake een land waar ze heen willen gaan, en dan komt er iets op tafel waardoor ze misleid worden. Wat betekent dit? Dat er voor mij nog een hoop werk aan de winkel is om mensen beter voor te bereiden VOOR ze de stap naar de V.S. maken. Werk voor een terugkerende ‘baby boomer’! Foxy Foxtrot grijpt z’n kansen!