2 maanden in ons kikkerland & Friends

Wat zijn we die maanden druk geweest! Behalve uitpakken en inrichten (voornamelijk Astrid), ook het weerzien en weer versterken van vriendenbanden. Pas dan merk je hoe sterk die geweest moeten zijn. En ook al die herinneringen die daarmee terugkeren en die een brede lach op je gezicht toveren. Laat ik er een drietal “gevallen” uitlichten. Vanmiddag komt oude kameraad Peter Wijsman ons een bezoekje brengen met zijn partner Debbie. In 1975 vierden we het 5-jarig bestaan van onze werkgever Holland International Computer Services, alwaar ik het winnende lot getroffen had om een modeshow te presenteren. Links op onderstaande foto eerder genoemde Peter Wijsman. Even ‘for the record’; geen geintjes over ontbrekende buikjes of wijkende haargrens. Peter W. speelde een belangrijke rol in een computer die wij op slinkse wijze kaapten bij de Femis Bank in Baarle Hertog/Nassau. Heel verhaal. Gaat om een niet betaalde computer die ons faillissement had kunnen veroorzaken. Daar namen de jeugdige ondernemers van Multi Function geen genoegen mee. Gepubliciteerd artikel op aanvraag beschikbaar.

image

Morgenmiddag komt Ton Bunnik (op de foto links van mij) met vrouw Ingrid op bezoek. Ton nam ik bij HICS aan in 1974 en was even briljant als lastig. Gezien zijn toen jeugdige leeftijd is speels meer op z’n plaats. Groeide uit tot een echte ondernemer waar ik zelfs nog commissaris ben geweest. Heeft niet al z’n streken verloren (gelukkig). Binnenkort worden we voor een hapje en een snapje verwacht bij Martin en Yvon Corsten, op dansles leren kennen in 1962 (holy shit).

image

1967: Uit de “Mannenwinkel” (ik werd geretourneerd). Voor de zekerheid: Martin is de blonde jongeman. Anecdote: Martin en ik werden uitgenodigd bij de KRO voor een auditie. Broer Aad had vervoer (een mini) en werd gechartered om ons naar Hilversum te brengen. Het was een Toon Hermans ervaring; “waar is uw bladmuziek?” Eh…..wij moeten het van het gesproken woord hebben. “Okay, doe maar wat”. De hele weg terug naar Rotterdam hebben we het alleen nog maar gehad over die Katholieke Rot Omroep. Martin en Yvon brachten wereldberoemde DJ Ferry Corsten ter aarde. Zoete wraak. Geweldig toch dat dit en vele andere vriendschappen zo gehandhaafd blijven. Twee van mijn beste vrienden in Californie, Maarten Sierhuis (van die autonome Nissan auto’s) en Fred van Buiten (BFF heet dat geloof ik), behoren ook tot die categorie, net als die andere makkers die achterop mijn Silicon Valley afscheidstrui staan. Niemand gaf het ook beter weer dan Fred toen hij tijdens een zonnige woensdagmiddag wedstrijd bij de A’s zei; “al stond er niemand op het veld, met een biertje in de hand en een snack voor ons komen wij de middag prima door”. En wie kan dat beter illustreren dan Peter van Straaten!

image

Kortom; de hele terugkomst voelt aan als een warme douche met al die oude vrienden, kennissen en vooral ook familie. Ter afsluiting; afgelopen zondag hielden wij als nieuwlichters een housewarming party voor onze Eendengat buren. Geweldige middag en nieuwe vriendschappen zijn in de maak. Daarom is het goed om af te sluiten met een mooi liedje, en “Vriendschap is een illusie” van Het Goede Doel komt daar niet voor in aanmerking. Wel Simon and Garfunkel’s “Old friends”.

OLDFRIENDS