Aller ogen gericht op Kwatta of…Kunst?

Ik gooi er maar weer eens gezegde uit waarmee de wat ouderen onder ons absoluut geen probleem hebben. Althans, zonder het ‘Kunst’ deel. Even visueel maken:

clip_image002

Een heerlijke chocoladereep waar iedereen voor viel, totdat Kwatta in Breda door wanbeleid zelf omver viel. En, er zit nog meer symboliek aan, maar hier later meer over. Follow the money, oftewel ‘volg het geld’ naar de bron, is voormalig VVD voorman Henry Keizer onlangs fataal geworden. Hij keek niet op een miljoentje meer of minder (in dit geval minder, immers aankoop). Bij onze briljante Consul Generaal in San Francisco hebben we de feiten gevolgd en jawel, hij was de man die de NFIA indienstneming van zoon Bo-Peter blokkeerde. Gerbert Kunst toonde een miezerig mannetje te zijn toen hij zijn overwinninkje kon behalen. Eigenlijk wraak. De Apotheker deed een recept van het NFIA teniet.

clip_image003

Vooruit dan maar; een bloemlezing van de mildere reacties op mijn vorige Luim (ruim 5.000 lezers), gecompileerd vanuit LinkedIn, twitter en Facebook. Tevens via e-mail, Facebook Messenger en WhatsApp:

“Klinkt helaas bekend in de oren. Word er verdrietig van” clip_image005“Dit soort praktijken komt helaas op alle levels voor” clip_image005[1]“daar komen ze niet zomaar met een lullige ‘verklaring’ vanaf..” clip_image005[2]“Twee keer gelezen en inderdaad schandalig!” clip_image005[3]“Te treurig voor woorden…..” clip_image005[4]“Wat een Luim! Om verdrietig ( en boos!) van te worden” clip_image005[5]Hmmm, NFIA….. buza…… problemen……. Some things never change” clip_image005[6]“van wat ik heb gelezen lusten de honden geen brood” clip_image005[7]“Lees net je post over de CG mafia” clip_image005[8]“Je zoon is waarschijnlijk ook bedreiging met z,n meer dan uitstekende CV” clip_image005[9]“doorspekt met Haagse politieke spelletjes, eigenbelang en onkunde”

Nu de wat pittiger reacties:

“Godverdegodver, dat tuig verandert ook nooit. Ik hoop erg dat er koppen gaan rollen” clip_image006“Je moet wel een heel misselijk mannetje zijn om zoiets te flikken” clip_image005[10]“wat een galbakken” clip_image005[11]“Ook als de baas een omhooggevallen minkukel is” clip_image006[1]“laat die ballen gehakt maar flink bloeden” clip_image005[12]“I smell a rat” clip_image005[13]“Wat een schoftenstreek daar op het consulaat” clip_image006[2]“op dat soort posities veelal stijve harken worden gezet zonder enige vorm van realiteitszin” clip_image006[3]“Het lijkt wel aan te sluiten bij de verhalen die we van Trump lezen over de manier waarop hij met zijn mensen functioneert” clip_image006[4]“Het is toch godgeklaagd dat dit mogelijk is. het gegeven dat sommige van deze nietsnutten papa Peter een lastige doorzetter vinden? Die notabene strijd voor een goede en menselijke zaak aangaande de heer Singh”clip_image006[5]“Deze onbenullen en slapjanussen krijgen nota bene hun (onterechte) salaris betaald van ons belastinggeld!!” clip_image005[14]“Iemand die dit soort wraakzuchtig en kinderachtig gedrag laat zien, is totaal ongeschikt om als Consul een land te vertegenwoordigen” clip_image006[6]

Nu in wezen het fundamentele gedeelte:

“Het kan toch niet waar zijn dat de toekomst van een zoon afhankelijk is van een uitspraak van een vader die zich inzet voor een zaak waarbij Nederland een medeburger in de steek laat!!” clip_image007“Je zou denken dat mensen op een positie enig vermogen hebben om het één en ander op een meer professionele manier af te doen. Het is ronduit schandalig dat iemand, vanwege een gevoel over een ander familielid, zo abrupt uit het proces wordt verwijderd” clip_image007[1]

Uiteraard mag een notaris dit alles op waarheid toetsen. Terwijl ik dit schrijf, miezert het zachtjes.

clip_image008 clip_image008[1] clip_image008[2] clip_image008[1] clip_image008[4] clip_image008[1]clip_image008clip_image008[1]clip_image008[1]

clip_image008[6] clip_image008[1] clip_image008[8] clip_image008[1] clip_image008[10] clip_image008[1]clip_image008clip_image008[1]clip_image008[1]

Op zeker komt er een hogedrukgebied aan! En wat nu het ergste is, nou ja, Kunst kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld omdat het een NFIA aangelegenheid. Dat doet me denken aan een aflevering van Asterix en Obelix:

clip_image009

Juist; De Intrigant. Nou ja, we gaan dit netjes juridisch laten verwoorden om het te serveren aan de NFIA makkers die hiervoor verantwoordelijk zijn:

clip_image010

Inderdaad, de Vries en van Rossum. Was het allemaal maar zo grappig. Triest, maar wel rechtbankvoer. Ook jammer dat de hoogste baas van het NFIA, Commissioner Jeroen Nijland, niet gereageerd heeft nadat ik zijn voorganger Bas Pulles had verzocht hem de relevante stukken te doen toekomen. Ach, je weet hoe dat gaat, de rijen sluiten zich. In een merkwaardige twist blijkt dat Kwatta in Surinaams-Nederlands ‘slingeraap’ betekent.En, het is de naam van de plantage waar de cacao vandaan kwam voor die heerlijke repen. Kan geen toeval zijn omdat Jaitsen Singh een Surinaamse Nederlander is die in al dit geweld ondergesneeuwd lijkt te worden. Niets is minder waar, achter de schermen gaat alles gestaag door. Hou dat geld nog even in de portemonnee! Hoe vond je Nederland gisteren tegen het altijd lastige Luxemburg? 5-0; dat had zonder Advocaat nooit gelukt. Winnen die dekselse Zweden van Frankrijk, en moeten wij uit van Frankrijk winnen. Geen probleem voor Dickie, die overigens qua gedrag best maatjes zou kunnen zijn met Gerbert Kunst. Geniet maar van dit weekend, en ook de komende dagen ziet het er goed uit. Mocht er iets te melden zijn, dan kunnen aller ogen zich richten op een midweeks Luim.