“Spoorloos” team 1 week, Singh 33 jaar. WTF!

En dat laatste staat niet voor World Teaparty Foundation. Maar wat een verschil zeg; om precies te zijn 32 jaar en 51 weken. En zie hoe glorieus Minister Koenders het aankondigt:

image

Koenders blij en opgelucht na vrijlating Bolt en Follender. “Ze hebben een zware tijd gehad”. En eerder: "Ze waren in gevaarlijk grensgebied. We zetten alles op alles om ze in veiligheid te brengen," aldus minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) vanuit Rome.

Wat een verschil met de aanpak van Singh, waarbij de gouverneur en zijn mensen in Californie vooral niet persoonlijk benaderd dienden te worden, en Koenders zelfs niet een persoonlijke brief schreef. Ik begreep dat het “Spoorloos” duo weer terug gaat naar Columbia, waarbij ze in ieder geval weten dat Minister Koenders alweer in de startblokken staat om hen terzijde te staan. Klasse justitie? Klasse aanpak? In ieder geval belandt ‘klasse’ niet in de onderste plaats van de voedselketen. Wie wel wat geleerd heeft van het gegeven dat brieven niet helpen is verrassenderwijs MP Rutte. Zijn bedankbrief aan Gov. Brown vorig jaar, met een slotzin over Singh had geen resultaat, dus gooide hij het nu over een andere boeg:

Telegraaf 28 juni 2017

Rutte in de bres voor Insiya

De ontvoering van het 3-jarige meisje Insiya wordt op het allerhoogste niveau besproken. Premier Rutte bracht de zaak gisteren onder de aandacht bij de Indiase minister-president Modi.

image

Ach, had hij dat vorig jaar ook maar voor Singh gedaan. Maar wel fijn voor de moeder van Insya. Even iets leuks, goede ouwe rakker John Guijs plaatste onderstaande prent afgelopen week op facebook:

image

Wat moest ik opeens aan mijn moedertje denken, vooral bij tree 5 en 8. Laten we vooral bij de laatste tree blijven, die galmt nog na in m’n oren. Wanneer een schoon wijveke het uitmaakte zei ze schouderophalend; “jonge, van een mooi bord kejje niet ete!”. Van haar ook de uitspraak “een man wordt nooit ouder dan 12”. Leuk Rotterdamsch stel toch, niet dan?:

image

Mooie herinneringen. Gisteren als boardmember van de Dutch Game Garden onderstaand evenement bijgewoond:

image

JUN30 Indigo 2017 · Hosted by Dutch Game Garden

Meer dan 40 jonge gamebedrijven vertoonden daar hun kunsten, jawel, van Virtual Reality (VR) via keyboards sports naar retro raketten. Het was een echt mooi druk bezet evenement. Complimenten voor de organisatoren en natuurlijk verdient Dutch Game Garden ook een pluim. Onderstaand een impressie waar het evenement werd gehouden:

image

Inderdaad, “De Lik”, voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht. En ja, dat brengt me natuurlijk weer even naar “onze” onschuldig zittende gevangene, Jaitsen Singh, waar we binnenkort een grote geldinzamelingaktie voor gaan houden om juridische kosten te kunnen betalen voor parool- en gratieverzoeken. Verwijzend naar de uitspraak van Koenders dat het “Spoorloos” duo een zware tijd heeft gehad, is dat natuurlijk kinderspel vergeleken bij iemand die tientallen jaren onder druk heeft gestaan in de gevangenissen Folsom Prison (Johnny Cash), San Quentin (Johnny Cash), en nu Medical Prison Vacaville. Dan begrijp je dat hij bij tijd en wijle dwars ligt. Wat je niet begrijpt is dat het consulaat daar geen begrip voor op kan brengen en stopt met consulaire ondersteuning, en zelfs de aalmoes van €30 per maand inhoudt (ingefluisterd door consulair medewerker Marco van Vemden?).Zie onderstaande brief van 26 oktober 2016, dat de consulaire ondersteuning weer hervat wordt:

image

En per 1 november ook weer €30 uitgekeerd wordt. Overigens werd er gedurende de periode daarvoor, toen een en ander speelde, een medegevangen vermoord, hetgeen niet meetelde voor de ivoren toren in San Francisco. Maar natuurlijk niet, wie anders dan de machtige Consul Generaal Kunst ondertekende deze brief. Wat is macht:

Macht is de invloed die een persoon, bedrijf of organisatie heeft op anderen. Als iemand macht heeft, doen andere mensen datgene wat hen wordt opgedragen. In sommige gevallen is de macht in handen van één persoon of één groep, er is dan sprake van een dictatuur.

 Overigens werd de Luim van j.l. zaterdag; “Al is de leugen nog zo snel…..” door meer dan 10.000 mensen gelezen op de social media, met als resulaat hartverwarmende en uiterst interessante reacties. Met LinkedIn als meest productieve site:

5,217 views of your post in the feed

Heel fijn weekend!