BuZa & Four Roses, het valt zomaar op z’n plek!

Op een of andere manier voelde ik van de week dat het gesprek met BuZa positief zou worden. Het waarom ligt in het feit dat ik de laatste weken even afgedwaald ben van mijn ‘normale’ glaasje Jack Daniel’s of Jim Beam, naar Four Roses. Voor mijn verjaardag kreeg ik een fles en dacht…..mmmm…..niet slecht. Enfin, terwijl ik de fles terugzette kwam de openbaring:

clip_image002clip_image004

Hoe goed kan een voorteken zijn; Sparta en Four Roses, beiden werden in 1888 opgericht! Broer Rob en ik zijn er weer bij morgen wanneer Sparta PEC Zwolle gaat bestrijden. Let op de selfie! BuZa dus. Mijn Tom Tom bracht me feilloos naar het nieuwe onderkomen aan de Rijnstraat 8 in Den Haag, waar ik allerhartelijkst werd verwelkomd door Tessa Martens, plv. hoofd consulaire aangelegenheden. Na enige rondzwervingen door het immense pand kwamen we aan in het voor ons gereserveerde zaaltje. Binnen enige minuten gaf ook capo di capi Jan-Willem Beaujean acte de presence. Officieele titel: directeur Consulaire Aangelegenheden en Visumbeleid.

clip_image006

Jan-Willem en Tessa op het beroemde bankje van Tessa, waar zo op het oog in het midden nog plaats voor mij is. Even serieus nu! Ze gaven me ruim de tijd om nog wat oude koeien uit de sloot te halen, waar ik menigmaal over geschreven heb, en die zo belangrijk zijn voor de nabije toekomst van Singh. Verrassenderwijs had Jan-Willem zich behoorlijk in het dossier ingegraven en waren er reeds een aantal acties op hoog niveau ingezet. Via verschillende ‘hoge bomen’ zijn en worden er maatregelen genomen om zowel op federaal- als staatsniveau aandacht te vragen voor de zaak Singh. Dat geldt voor parool- (vervroegd?), maar ook voor gratieverzoeken. Indien het pad heropening van de zaak Singh wordt ingegaan, zal men een verzoek tot rechtshulpondersteuning bij het ministerie ondersteunen. Men heeft oog voor de kritiek en zal daadwerkelijk de schouders er onder zetten. Nadat we afscheid namen kreeg ik een goed gevoel over de gevoerde discussie en de besproken acties. Natuurlijk moet er ‘follow up’ zijn, en natuurlijk mogen zaken als €30 inhouden niet meer voor komen, maar er is weer een flinke stap in de goede richting gezet. Over 2 maanden maken we weer een afspraak om te bezien wat de voortgang is. Discretie is nu de ‘name of the game’. Maar, Singh vervroegd vrij krijgen om hem met de overgebleven gelden van de crowdfunding een stukje levensvreugde te bezorgen, dat staat hoog in het vaandel. Dit gezegd hebbende, haal alles even uit de kast nu, klik, geef en deel: https://www.geef.nl/nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh/donateurs Waar staan we: 1.304 donateurs brachten €53.270 binnen, nog een kleine €7.000 te gaan. #FreeJaitsenSingh! De week begon ook lekker met Diego Molina, een van de mede oprichters van Popcorn Brain in Amsterdam.

 Popcornbrain Studio is a creative agency, specialized in interactive and live-action advertisement. We are based in The Netherlands, Costa Rica and Mexico and work mostly for Europe based A-brands.

clip_image007

Popcornbrain Studio

Ze hebben zich sinds enige tijd gevestigd aan de Oud Braak in Amsterdam en produceren artistieke en commercieele uitingen op uiteenlopende media. Diego heb ik leren kennen in San Francisco (Game Developers Conference), Mexico City (via NL ambassade), thuis in Alamo, Californie, en nu heeft hij zich dus gevestigd in Amsterdam.

clip_image009

Spreekt die jongen dan wel Nederlands, en is-tie al geintegreerd? Jazeker, afgestudeerd aan de HKU en vloeiend in Nederlands. Zeker voor een Nederlander met een immigratie achtergrond! Hulde voor die man, hij schept ook nog banen. En ja, wellicht kan ik hem hier en daar behulpzaam zijn. Nu het de goede kant opgaat met Singh komt er weer wat tijd vrij *Vette knipoog*. Wens me geluk met Sparta morgen!