Stiekempjes jaagt Trump o.a. Nederlandse kenniswerkers het land uit

En nog steeds geen *piep* van onze wakkere pers! 9 oktober gebruikte ik mijn lunchafspraak in Silicon Valley met een jonge Nederlandse kenniswerker (mensen met een H-1B visum) voor een update van de stand van zaken. Toen kwam mij ter ore dat het regende aan opzeggingen van mensen die hun visum wilden verlengen en vervolgens schriftelijk de mededeling kregen dat zulks geweigerd werd en dat ze binnen 60 dagen de V.S. moesten verlaten.

clip_image001

De aangescherpte regels voor dergelijke visa hebben er voor gezorgd dat onder de radar vele duizenden, zeker voor Silicon Valley benodigde werkers, het land worden uitgejaagd. Het inreisverbod en dit soort visa maatregelen zorgen er voor dat de Verenigde Staten zich langzaam aan het isoleren zijn van kennis die ze zo broodnodig hebben. En; hoe zijn de Verenigde Staten ook alweer opgebouwd? Juist, door immigranten! Je vraagt je wel af hoe immigranten als Trump (Drumpf oorspronkelijk) hun kapitaal vergaard hebben. Ik neem aan dat deze apfel niet ver van de boom valt.

clip_image002

Neemt niet weg dat, om met Cruyff te spreken, elk nadeel z’n voordeel heeft. Want, toen ik dat bekend maakte tijdens mijn lezing van 29 november j.l. in Eindhoven, verklaarde men zich spontaan bereid, wegens hun eigen tekort aan techneuten, deze arme zielen op te vangen! Het weer niet meegerekend een goede propositie. Tijdens mijn lezingen haal ik altijd het onderstaande boekje aan, zij het met een praktijkvoorbeeld.

clip_image004

Met name de woorden die wij Nederlanders verzinnen wanneer we de vertaling niet kennen. Het bovenstaande mag duidelijk zijn. Met onze Amerikaanse vrienden bezochten we vorige week een echte degelijke molen in Loenen aan de Vecht, waar mijn sportmakker Christiaan vrijwilliger is. De rondleiding liet hij over aan de meest geschikte man in “dienstjaren” die zich verontschuldigde voor zijn Engels, doch wiens enthousiasme alle goed maakte. Onze vrienden waren onder de indruk van de ingenieuze constructie maar raakten duidelijk in verwarring toen onze gids monter vertelde dat na het sorteren van “the grain” (=graan), “the meelman” voorbij kwam. Zij verstonden zoiets van dat na sortering van het graan de postbode er bij betrokken werd. Lacherig konden wij melden dat de molenaar bedoeld werd. Geweldige middag, dat wel. Ook Gouda aangedaan. Wel 20 jaar niet geweest en echt genoten van het stadshart. Jammer dat mijn haar, eigenlijk het ontbreken daarvan, geen aanleiding gaf tot het bezoeken van wat zeker mijn favoriete kapper zou zijn:

clip_image005

Amsterdam was eivol en eigenlijk niet leuk meer, behalve dan de lichttoer op het water, altijd een betoverend schouwspel. Inmiddels waren onze Californische vrienden dermate koud geworden dat een ingelaste pitsstop (lees bar) noodzakelijk werd. En die zijn dan weer plenty te vinden! En dan nu het volgende:

Kandidaten Wijdemeren (incl. Loosdrecht):

clip_image007clip_image008

Peter Laanen

Geen angst, ik ben slechts lijstduwer, maar vond wel dat ik kleur moest bekennen. Zoals te doen gebruikelijk een staartje Singh, omdat het niet aan de aandacht mag  ontsnappen.

clip_image010clip_image011

Aan deze kant van Vacaville Prison wil ik Singh volgend jaar zien! Glimlachend, met de hand van de goegemeente op zijn schouder ter ondersteuning. Daarom ook blijf ik de roep om geld herhalen omdat het venijn altijd in de staart zit, waar wellicht geld dan de ontbrekende factor is. Laat je hart spreken wanneer je bedenkt waar Jaitsen Singh in zijn 34e jaar van gevangenschap de kerst doorbrengt: https://www.geef.nl/nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh/donateurs