Een Laanen ‘special’ week afsluitend met Trump

Na twee geannuleerde vluchten van ‘scheisse’ Lufthansa, was het de beurt aan KLM partner AirFrance om onze jongste zoon veilig van Costa Rica naar huis te brengen. Nou ja huis, Parijs dus. Daar zouden Rick en Liesbeth op vliegveld Charles de Gaulle Ivar opwachten om hem veilig naar de ouderlijke woning in Loosdrecht te brengen. Maar eerst de spanning of de vlucht daadwerkelijk plaats zou vinden. Volledig geboekt, dus daar geen probleem. Dan de vrees dat Ivar wellicht wat koorts had opgelopen en geweigerd zou worden. Temperatuur opgenomen, geen probleem, boarden maar! Het eerste voorzichtige gejuich gaat op in huize Laanen. Zondag landt vlucht AF 4147 rond 11.30 in Parijs. Rond 12.30 krijgen we van Liesbeth een filmpje door van Ivar, met mondkapje, die opgelucht de aankomsthal binnenkomt en vraagt of hij hen aan mag raken.

Het dappere trio gaat op pad en dankzij de ‘tracker’ die Rick gebruikt, kunnen we hun rit volgen tot aan huis. En dan begint een rit van circa 5 uur, die we net zo intensief volgen als indertijd de jacht op de beroemde moordenaar O.J. Simpson. Op de A2 aanbeland zet Astrid de oven op 180 graden, en na het oversteken van de brug bij Loenen aan de Vecht, over de Vecht, gaan de bitterballen erin. Kijk dat is nog eens thuiskomen. Na het emotionele welkom, inclusief bubbels, worden de krokante ballen aangevallen. Ivars droom na ruim drie maanden vast te hebben gezeten in Costa Rica, komt uit! Gisteren vierde onze oudste, Bo-Peter, zijn 29e verjaardag ver weg van ons in Yosemite Park.

Bo-Peter met grootste fan Tinley en Laanen wapen.

Gelukkig was ter verhoging van de feestvreugde vriendin Tiphanie aanwezig, alsmede broer Kaj met verloofde Michelle. En dan is Yosemite Park niet de slechtste plek om een verjaardag te vieren, waarbij ik aanneem dat de broers ook de nodige sfeer verhogende drankjes ingeslagen hadden. Om de Laanen vreugde af te maken, slaagde kleinzoon Felix met vlag en wimpel afgelopen donderdag voor zijn HAVO diploma. Hij zet zijn studie voort in iets wat met ‘fiscaal’ te maken heeft. Fraudeurs opgelet! Toevalligerwijs (koffie) was mijn oudste broer Hans met gade Cintha gisteren bij ons, en op enig moment kwam het op internationalisatie bij de Laanens. Immers, hun dochter Sylvia is getrouwd in Griekenland en derhalve hebbe ze Griekse kleinkinderen, waarvan de helft in NL woont en de andere helft in Griekenland. De vriendin van Bo-Peter is een Française, de verloofde van Kaj is een Amerikaanse. Ivars relaties omspande diverse nationaliteiten, laatstelijk Italiaans. Oudste kleinzoon Rico komt a.s. maandag zijn Spaanse vriendin aan opa en ‘oma’ voorstellen. Die twee zijn met elkaar in contact gekomen tijdens zijn studenten uitwisseling programma in Portugal. Mijn punt is dat de Laanens een voorbeeld zijn van integratie, hetgeen met het oog op de chaos in de Verenigde Staten ook wel eens genoemd mag worden. Trump, die de V.S. voor schut zet in de hele wereld, heeft niets van al zijn huwelijken met buitenlandse vrouwen geleerd. Integendeel, het lijkt wel of hij de rest van de wereld kwalijk neemt dat ze allemaal mislukt zijn. Neemt niet weg dat a.s. woensdag wederom een aflevering van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ op de digitale deurmat ligt. #68, poeh, poeh! Blijf op afstand en gezond, ook dit weekend, ook de komende weken.