Jeetje, wat een week!

Eigenlijk begon ‘de week’ onmiddellijk na het schrijven van mijn vorige blog. Immers, daarna werden de Sint Nicolaas spullen bijeengegaard en een aanvang gemaakt met de jaarlijkse SFDutch traditie www.sfdutch.com

De voorpret met de Pieten, dit jaar allen van het andere geslacht, mag immer geroemd worden. De chardonnay smaakte prima en de lijm deed het prima op mijn ontsnorde bovenlip; “the things we do for love” (hoor ik daar een liedje?).

Bij San Francisco Gymnastics (onder supervisie van, natuurlijk, Nederlanders) werden wij verwelkomd door zo’n 200 Vaderlanders in den Vreemde, waarvan 96 kinderen. U begrijpt het, aandachtige lezer, daar lag een taak voor de Sint en diens Pieten. Maar wat een genot, al die kinderkoppies waarin grote stralende ogen de Sint opnemen. Mocht ik soms wel eens in het midden van het jaar denken “mooi geweest”, dan is het die herinnering die dat weer wegvaagt.

De dag erna bij de Yachtclub of Berkeley (waar het allemaal begon) eenzelfde scenario met vele ouders, grootouders en 39 kinderen. Het mag gezegd worden dat in de loop van de zondagavond de Sint zijn ietwat schorrige keel gesmeerd heeft met het zalvende vocht wat hem ten deel viel over het weekend!

image

foto Bianca Oudshoff

Woensdag kwam het e-boek uit van Cees Quirijns “Startup Best Practices” met de onderkop ‘Conversations with Silicon Valley Entrepreneurs’. Ja, ik vond het leuk dat ik daar een rol in mocht spelen als geinterviewde, maar ook dat een aantal van ‘onze’ entrepreneurs daar hun woordje konden doen.        En, met een heuse trailer op YouTube:

Book Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=aELuBVWLbDU

Het boek is gratis downloadable verkrijgbaar:

www.StartupBestPractice.com

Donderdagmorgen bij DLA Piper (een van ‘s werelds grootste advocatenkantoren) in Palo Alto, een van die hoogtepunten waardoor ons werk in dienst van de Nederlandse economie zo ongelofelijk inspirerend is. Een van die jonge Nederlandse ondernemers, met een prachtig social shopping product, mocht zijn verhaal kwijt aan tientallen Venture Capitalists uit Silicon Valley. Wij mochten hem naar dit evenement coachen (mede mogelijk gemaakt door SDForum) en nu was het aan CEO Laurens Bushoff om zijn pitch voor een investering van $5 miljoen te maken. Ik was bijna net zo nerveus als Laurens, maar mocht tevreden constateren dat hij na afloop de nodige aandacht kreeg van VC mensen. Kijk maar eens op www.chatventure.com

Het personeelsuitje vrijdagmiddag bracht ons te fiets naar Cafe van Kleef in Oakland, dat als volgt bekend staat: “Cafe Van Kleef has become home to a very wide-ranging clientele of bohemians, artists, entrepreneurs, politicians & urban professionals of all ages”. We konden niet uitgekeken raken op al het kunstwerk, veelal vervaardigd door de oude uitbater Peter van Kleef, geboren in Rotterdam (jawel), die slechts 6 jaar in Nederland woonde maar het nimmer van zich af kon schudden.

Vervolgens een bezoek aan het prachtige gerenoveerde Fox theater, waar o.a. ook Frank Sinatra optrad, maar zo’n 30 jaar stond weg te rotten en toen…….Oakland University:

Quality Training for the Cannabis Industry

America’s first cannabis college was founded in 2007 to provide students with the highest quality training for the cannabis industry. Our faculty is comprised of the most recognized names in the California cannabis legalization movement.

Uiteraard kon ik het niet laten om me met m’n Amsterdam beanie te laten fotograferen. Nee, zo hip ben ik niet, ik had de beanie van een van m’n zoons geleend, en die gelukzalige glimlach had ik al op m’n mond voordat ik naar binnen ging. Inmiddels hebben zo’n 12.000 studenten van ‘all walks of life’ het programma gecertificeerd gevolgd!

image

foto Marc Nellen

Daarna gewoon lekker naar huis gegaan en met m’n duifje een klein whiskietje geconsumeerd. Welverdiend na zo’n helse week (grijns). Voordat ik afsluit; het is echt de moeite waard om broer Rob’s ontwikkelingen met ‘Het Erasmus Concept’ te volgen op http://www.roblaanen.nl Wat kan dat joch schrijven!