The Morning After; uit het leven gegrepen

Na de euforie van het 100-jarig bestaan, de hernieuwde kennismaking met oude makkers, en de slaap der onschuldigen, wachtte mij een zondag die ik met enigszins zwaar hart tegemoet zag. De kinderen en kleinkinderen van mijn oudste vriend in jaren (sinds 1946), Aat de Boon, zouden naar Rotterdam komen om de as van hun in december j.l. overleden vader over de Maas uit te strooien.

clip_image001

Foto Aat, genomen 3 juli 1986

Marco met familie meldde zich vrij vroeg in het Novotel en een half uurtje later gaven Monique en de haren ook acte de presence. Ondanks dat ik hen vele jaren niet gezien had, brak het ijs vrij snel. Vervolgens togen we op weg naar de kade waar het ritueel plaats zou vinden; vlakbij Hotel New York. De Rotterdamse skyline lag er prachtig bij. Stad van mijn geboorte, waar Aat en ik nog vlotje hadden gevaren in de kelders van het in aanbouw zijnde Dijkzicht ziekenhuis. Waar we gevoetbald hebben op de plek waar later de Lijnbaan zou verrijzen. Jezus, wat er allemaal niet door je heen schiet gedurende een ritje van 10 minuten! Het leek wel of Aat ergens daar boven met een afstandsbediening aan het pielen was. Iedere keer wanneer er qua wind een geschikte plek gevonden was, draaide de wind. We hebben al met al best nog wat “Aat” over ons heen gekregen. Vervolgens lunch bij Hotel New York (kroketten om van te smullen) en nog wat verhalen uit de oude doos. Terug bij het Novotel merkte ik aan Aat’s kleinzoon Dennis dat hij zeer op zijn door mij meegebrachte basketball shirts van Dwight Howard stond te wachten. Gelukkig niet vergeten! Hieronder die prachtige families die zo goed voor hun (schoon) vader/opa gezorgd hebben in moeilijke tijden:

clip_image002

Oh, dat is waar Dennis, je hebt toch niet je nichtjes en broer vergeten?

Was ik nog vergeten te vermelden dat wij tijdens de SXSW show in Austin, Texas, visite kregen van Micky Hoogendijk en Adam Curry. Gezien het karakter van de show; film, muziek en games, konden en wilden zij onze bedrijven ondersteunen. Hun verhuizing naar Austin, een 8-tal maanden geleden, maakte het leven voor ons allemaal wat eenvoudiger. Adam claimde (met een ‘evil smile’) dat zodra ik hem bel, hij al gereed is om voor mij op pad te gaan, hetgeen natuurlijk niet waar is, maar bij de aanwezigen maakte het een verpletterende indruk!

clip_image004

v.l.n.r. Adam, Gerard Brikkenaar (collega uit Houston), Micky en uw eigen scribent

Vervolgens nog een heerlijk dinerafspraak met oude makker “10.000 langs de lijn” Andy Houtkamp (vooraan) en zijn Milanda, waarbij oude koeien en sloten niet ontbraken:

clip_image006

Om vervolgens als mystery guest op te treden voor SeniorWeb om hen de geneugten van de nieuwe media uit te leggen. Is een beetje genant als de oudste (moi) het meeste weet. Allemaal eigenlijk te goed en te veel om op te noemen. Uiteindelijk moe maar voldaan mijn roze bolide bij de rechtmatige eigenaar teruggebracht.

clip_image008

Met schoonmoeder (links) en met dank aan Inopsy, die het ministerie van EL&I wat kosten bespaarde.

Wel zei mijn duifje: “doe mij er ook zo maar een”. Na het Benji echec wilde ik niet een, twee, drie “nee” zeggen. Dit muisje krijgt nog een roze staartje!

5 Responses to “The Morning After; uit het leven gegrepen”

 1. Marco Says:

  Hoi peter en familie
  zoals gewoonlijk weer een mooi en ontroerend samen gevat verhaal. Nogmaals wij vonden het heel fijn dat jij erbij was en zullen dit ook nooit vergeten respect. Dennis heeft alles
  keurig geregeld. Hoop jullie nog wel een keer te ontmoeten maar dan in een andere situatie. Heel veel groeten uit holland marco diana brenda en linda

 2. Peter Laanen Says:

  Dank Marco, en met heel veel plezier gedaan.
  Dat van Dennis was uiteraard een plagertje!
  Ik zal je nog de foto sturen waar Brenda’s haar vol in haar gezicht waait.
  Groetjes aan je mooie kluppie en ik kom zeker (waarschijnlijk najaar) bij jullie langs.
  Weliswaar ben ik er een weekje in mei, maar dat is volgepakt met afspraken.

 3. Dennis Says:

  Hee Peter,
  Alles is allemaal geregeld!! 😉
  En Dwight howard heeft veel bekijks gehad!!
  Niemand heeft hier officiele jerseys, en zeker geen alternatieve!
  Hou je haaks daar,
  En tot ooit weer is!!

  Dennis

 4. Peter Laanen Says:

  Helemaal goed Dennis!
  Volgende keer neem ik het laatste nieuwe weer voor je mee.
  Later dit jaar kom ik jullie in het zuiden opzoeken!
  Hartelijke groet,
  Peter

 5. PW Says:

  Toch grappig je zo te zien Peet: was weer fijn!
  Gr, Puk

Leave a Reply