Vorst, help het heeft gevroren!

Even nadat Ivar de ouderlijke woning rond 07.15 verlaten had om naar Northgate High te gaan, hoorde ik buiten krassende geluiden. Onverschrokken stormde ik naar buiten, honkbalknuppel in de hand. Tja, daar stond een stomverbaasde Ivar iets te doen dat hij in z’n jonge chauffeursleven nog niet gedaan had; z’n voorruit schoonkrabben.

clip_image002

Met een onidentificeerbaar roze hulpmiddel gaf hij “Califonia Dreaming” een onverwachte wending. Parallel aan deze vorst aktiviteit stond Kaj z’n mannetje in een operatiekamer in San Antonio, Texas:

clip_image003

Als ik zo de facebook reakties mag geloven, dan kan Dr. Kaj op een behoorlijk aantal vrouwelijke patienten rekenen. Bofkont! Hoewel, ook een aantal mannelijke reakties logen er niet om! Omdat deze week een wirwar van gebeurtenissen behelsde, nog even iets dat er ook niet om loog. Pepernoten! Astrid was aan de slag gegaan met het pepernotenbeslag. Het resultaat:

clip_image005

Pepernoot a la discus! Een pepernoot was goed voor een cholesterol inname die zijns gelijke niet kent! Gezien de reakties op mijn gespleten aanwezigheid op het consulaat (op de stoel van de Consul Generaal maar liefst!), onderstaand de situatie vanaf mijn bureau:

clip_image007

Kijk eens hoe Heineken uit alle hoeken en gaten tot mij komt! Uiteraard ben ik dol op reakties naar aanleiding van mijn gekrabbel; maar Paul Claessen uit Florida maakte het wel bont toen hij vorige week reageerde in de ‘comment’ sectie in de blog ruimte. Niet alleen corrigeerde hij mij op onterechte wijze, maar hij maakte het nog erger door een plaatsnaam in Nederland te verbasteren. Nadat hij twee dagen gebroed had op een antwoord, besloot hij mijn Rotterdamse achtergrond te blameren, terwijl hij ook nog zijn Amerikaanse vrouw, onschuldig als zij is, in de strijd wierp. Ik aanvaard dit als een soort van verontschuldiging en ben best bereid zijn Rotterdamse YouTube link hier weer te geven.

De_Rotterdammert

4 Responses to “Vorst, help het heeft gevroren!”

 1. Linda Hollaardt Says:

  Er is toch hopelijk niet gestrooid met deze ENORME joekels van pepernoten?

 2. Peter Laanen Says:

  Dat wel Linda, gelukkig was Astrid, met ambulance, in de buurt!

 3. Paul Claessen Says:

  De hier getoonde pepernoten doen me denken aan een vreselijk lief bedoelde poging van mijn hierboven eerdervernoemde vrouw een Nederlandse versnapering te maken waar ze mij wel eens over had horen praten: de zogenaamde ‘bitterbal’.
  Ze had er een recept voor weten te googlen, alsmede een foto van een bitterbal.
  Helaas gaf die foto geen goed idee van een standaard bitterbal’s dimensies, hetgeen wellicht geleidt heeft tot ‘t misverstand dat de in het recept vernoemde ingredienten betrekking hadden op slechts één bitterbal.
  Ik kan hier melden, dat ‘t nuttigen van een anderszins goedsmakende bitterbal ter grootte van een UEFA-goedgekeurde voetbal ernstig afbreuk doet aan ‘t Hollandse verschijnsel van een ‘borrelhapje’ bij de Ouwe Klare.

 4. Peter Laanen Says:

  Hij is goed Paul! En, het hangt natuurlijk een beetje af van het formaat van de Ouwe Klare!

Leave a Reply