BOPEG; help, waar te beginnen?

M’n hoofdje duizelt er van; sla ik een weekje over ten faveure van aanstormend schrijvend talent Ivar, moet ik een dubbeldikke Luim schrijven! Pasen dan maar om mee te beginnen, oftewel van voor naar achter. Waar wij ook ter wereld wonen, de Paastafel staat ‘s ochtends in alle glorie klaar voor het ontbijt dankzij Astrid’s magie:

clip_image001

Magie was ook het woord dat de afgelopen week opgeld deed onder de NL Gamers en de vele geinteresseerden die het consulaat bezochten. Nederlandse games kregen in San Francisco de aandacht die ze al lang verdienden. Vrijdagavond, met name, was onze multi-purpose ruimte het toneel voor vele honderden bewonderaars; wat een prachtig gezicht. Sommigen konden het vele staan en slenteren niet meer aan en ploften op de sofa neer, echter nimmer vergetend door te spelen!

clip_image003

Ook ons game business breakfast was een groot succes met strateeg Jon Farmer van Electronic Arts als succesvolle keynote, met cijfers en inzicht over de game wereld die vele harten heviger deed kloppen. Nadat 80 stoelen bezet werden was er slechts ruimte voor staanplaatsen!

clip_image004

Duizend visitekaartjes later en een paar eksterogen, kan gesproken worden van een zeer geslaagde week, waar een klein aantal toegewijde consulaatmedewerkers, aangevuld met enige ijverige stagieres met grote tevredenheid op terug kunnen kijken. Okay, P en G hebben nu gehad. O dus. Met de Future of Media delegatie (alle Hollandse media tycoons waren present) waren we naar LaLaLand getrokken om een bijeenkomst van de NAF en de HHC bij te wonen. Oh ja, dat staat voor Netherlands America Foundation en Holland Hollywood Connection. Panel en al, goed gemodereerd door Rene Mioch, maar uiteraard ging het om Oscar winnaar Erik-Jan de Boer. Daar was Rutger Hauer zelfs voor op komen draven! Erik-Jan verdiende deze grote eer met de visuele effecten voor de grote Oscar winnaar; ‘The Life of Pi’ Gewoon met de voetjes in de klei gevierd met een wijntje en een biertje en daartussen een Oscartje!

clip_image006

Dan hebben we de ‘B’ van Baseball nog, waar Ivar en ik een paar daagjes tussen al het geweld door voor naar Arizona waren uitgeweken. Sweet homecoming!

clip_image008

Met Honorair Consul Siebe van der Zee, gevestigd in Phoenix, van een heerlijke lunch genoten, waarna hij ons vervolgens naar de Walter Cronkite School of Journalism bracht. Wellicht Ivar’s volgende educatieve inrichting! Helaas was de wedstrijd Giants – A’s uitverkocht, maar daar bracht goede relatie Martijn Pierik (Impress Labs, Phoenix) de oplossing aan via Stubhub. Genoten! Vooral ook omdat ‘wij’ wereldkampioen Giants met maar liefst 12-5 klop gaven. Na afloop spraken wij Giants hitting coach Hensley Meulens aan, niet om over ‘onze’ overwinning te praten, maar vooral om hem te feliciteren met de prestaties van het Nederlandse honkbalteam waar hij de manager van was. Gewillig poseerde hij ook met Ivar en de Giants fans waren stomvebaasd om hun hitting coach in vreemd mumbo jumbo (Nederlands, ja!) te horen praten met, nota bene, twee A’s fans!

clip_image010

Een andere grote gebeurtenis werpt zijn schaduw vooruit; over 7 weken studeert onze eigen Bo-Peter af van UC Berkeley met een Bachelor Degree in Politieke Wetenschappen en Nederlands (!). Hierbij alvast een statiefoto en onze diepe waardering en respect dat hij het binnen de tijd heeft volbracht, om van het budget maar niet te spreken!

clip_image011

Receptie nader te bepalen. Toch eigenlijk dus een soort van ‘All in the family’ aflevering geworden!