Nederlands internationaal voetbal van afstand

Tjonge jonge zeg wat een heisa na het debacle tegen IJsland. En wat een hetze plotseling tegen Hiddink. Zouden die dik verdienende miljonairs niet eens de hand in eigen boezem kunnen steken? Zullen we even een paar Luimpjes terug gaan?

Een beetje minder Oranje Halleluja mag best!

Saturday, July 12th, 2014

Tijdens Nederland – Argentinie was het enigszins pijnlijk om aan mijn Amerikaanse vrienden uit te leggen waarom ‘soccer’ zo’n opwindende sport is. Aan buurman Wally Gibson’s enthousiasme voor Oranje lag het in ieder geval niet:

clip_image001

Als Oranje niet op het veld had gestaan had ik waarschijnlijk al lang de sofa verlaten om een potje echte schaak te spelen. In ieder geval zal wederom aan ons penalty syndroom gewerkt moeten worden. Nu al zie ik voor me hoe binnenkort bondscoach Guus Hiddink de eerste training begint:

clip_image002

“Gevochten als leeuwen”, kopte de Telegraaf. Ja, Vlaar en nog een paar anderen, maar Van Persie was, buiten de wedstrijd tegen Spanje, als gebruikelijk weer onzichtbaar. Onmiddellijk na de wedstrijd tekende ik aan dat als je speelt om niet te verliezen, het kwartje inderdaad alle kanten op kan rollen! En nog even over Sneijder? Waar gingen die passes dan heen? Wederom trok de volgende scene aan mijn geestesoog voorbij toen ik aan onze be-inkte middenvelder dacht:

clip_image003

En of Duitsland het zo goed doet?! Op het veld staat gewoon een zooitje ongeregeld zonder een echte leider. Daar zou de wakkerste krant van Nederland eens over moeten schrijven in plaats van voorop te lopen bij die hetze tegen Hiddink. En dan die De Boer, wat een matennaaier zeg! Wil zeker bondscoach worden. Was zelf ook zo’n geweldige benutter van penalties! Zo, nu weer terug naar ons reguliere programma. Zoals ik vorige week reeds meldde was de geboorte van de Netherlands American Business Council (NABC) een groot succes en onderstaand plaatje geeft dat goed weer.

clip_image005

Ook nog even een stukje video over het organiseren van de NABC leden van het eerste uur voor de groepsfoto met Minister Ploumen.

https://v.cdn.vine.co/r/videos/ECCECB19891132126490998312960_2a60d55f6a4.5.1.1648929069549269468.mp4?versionId=gJ6Kx9BUvZYZ4Ke3iL02gVdS.dg9QvLx

De afgelopen week stond in het kader van de voorbereiding voor het matchmaking evenement van start-ups op het consulaat (22 oktober), en mijn lezing bij Trendship in Heerenveen, 28 oktober. www.trendship.nl Drukke tijden voor een non pensionado! Even nog een foto van die heerlijke trip naar Angel Island waar ik de zussen vastlegde met de Golden Gate Bridge als prachtige achtergrond. En, let op mijn jack dat Tante Wilma zorgvuldig beet houdt; een Ex’pression College memory:

clip_image007

Maar, ter afsluiting van een geweldige drie weken met Astrid’s moeder en Tante Wilma, nog een tweetal schoonheden van ‘ons’ Californie aangedaan, Napa en Sonoma. Allereerst naar Beringer getogen waar ik de zussen betrapte bij de fontein van de jeugd:

clip_image009

En laat ik nu pas merken dat Astrid, ondanks mijn uitdrukkelijke verbod daartoe, in de rechterbovenhoek druk aan het SMS’en was. Foei! Vervolgens lunch in het pittoreske Yountville, denk Chandon, waar mij verzocht werd geen plaatjes te schieten. Wel mocht ik de overheerlijke mosterd vastleggen die aangeschaft diende te worden. Tot haar schrik kende Astrid dit merk nog niet.

clip_image011

Het kan zijn dat die koeler een fles chardonnay bevat! Tja, en als je dan toch op pad bent, dan mag Domaine Carneros niet vergeten worden! Een prachtig nagebouwd kasteeltje van de 17e eeuw. Nee, nee, de dames zijn aanzienlijk jonger!

clip_image012

En die Rose Brut Taittinger mocht er ook zijn! Onze nuchtere Astrid bracht ons weer veilig thuis, waarna we voor de zekerheid nog maar een glaasje Beringer chardonnay nuttigden. Drukke week voor de boeg, ik hou jullie op de hoogte en mochten er problemen zijn; ik sta klaar. Bel toll free 1-800-Peter-Help.