Een wonderlijke week met wonderlijke mensen

Wanneer ik zo afgelopen week bezie, dan denk ik vol verwondering dat ik in de tweede helft van m’n leven mag genieten van heerlijke creaturen en avonturen. En daarnaast mag bijdragen aan het slagen en ondersteunen van mensen. Is dat niet fantastisch? Voeg daar nog een buitengewoon smakelijk Japans diner aan toe ter gelegenheid van de verjaardag van schoonmoeders (sake, sake met m’n drinkebroer), en het bijwonen van de diploma uitreiking van mijn geliefde, en het plaatje is compleet. Zo, nu kan ik beter de Luim afsluiten voordat ik het alsnog bederf! Wacht, een belangrijke opdracht is nog steeds niet uitgevoerd #FreeJaitsenSingh. Laten we daarmee afsluiten.

clip_image002

Dit is Bas Beerens, Executive Chairman en oprichter van WeTransfer en hier welwillend poserend voor Laanens smoelenboek. Ongelofelijk loyale en eenvoudig gebleven kerel. Vier jaar geleden nodigde hij me uit om met name hand- en spandiensten te verlenen voor het eveneens door hem opgerichte WeMarket. Onlangs wederom gespard over WeMarket’s spannende toekomst in een heerlijk soort van staccato ping pong gesprek. Daarnaast kunnen we ons wonderlijk wel vinden in alles wat Van Kooten en de Bie betreft, met name De Vieze Man:

clip_image003

Verfrist liep ik na onze pow wow door z’n uitgestrekte tuin naar mijn auto; geeft energie! Geruime tijd beweeg ik me reeds in de oprukkende wereld van het Internet of Things (IOT). Met name ondersteuning van het door Willem Rinsma opgerichte bedrijf Grip! Grip! Kan via een dashboard de hele wereld aan elkaar koppelen. Voorbeeld: verwarmingsketel gaat kapot. Slimme verwarmingsketel geeft bericht aan leverancier dat de ketel kapot is, en ook nog welk onderdeel. Bij de leverancier gaat automatisch een bestelling uit naar de fabrikant voor dat betreffende onderdeel, en tevens een berichtje naar de klant dat op die dag en dat tijdstip een monteur het euvel komt repareren. Dat is even wat anders dan konstateren dat er iets mis is en vervolgens proberen de leverancier te pakken te krijgen. Even bellen en wat krijg je dan te horen “Belt u voor een rekening, toets ‘1’. Belt u voor een adreswijziging, toets ‘2’ enz.”. Nou ja, u begrijpt het, oeverloos en irritant gedoe alvorens er iets bereikt wordt. Eenvoudig te financieren denkt u. Niet in Nederland! De tweede ronde wel (dan ben je namelijk al geslaagd). Maar, nu staan we aan de vooravond van die belangrijke eerste ronde van financiering voor Grip! Wat gaat dat een heerlijk moment voor die entrepreneur Rinsma worden, die z’n hele hebben en houden er in gegooid heeft, gesteund door een al even moedige vrouw, want dat valt niet mee met een gezin! Kijk maar eens op https://grip.network Dinsdagmiddag wisselde ik van gedachten met Quintin Schevernels, auteur van

clip_image005

Mijn wereld samengevat in dit handzame boek. Bleek ook nog eens dat ik zijn voormalige onderneming, Layar (augmented reality), zo’n jaar of zeven geleden reeds had leren kennen in San Francisco. Kleine wereld! Daags daarna gesproken met Leonard de Vogel, gekend uitvinder, onder andere in de 3D sfeer, hetgeen hij me demonstreerde in 2004 (in Emeryville)!

clip_image006clip_image008

Nu had hij me toch weer iets biezonders. Maar helaas, in de sfeer van vertrouwen waarin ik opereer, moet mijn mond verzegeld blijven, temeer ook omdat ik nimmer een geheimhoudingsverklaring teken. Maar blijf deze vogel in de gaten houden. Verbrand niet te veel bruggen, houd ik mijn jeugdige toehoorders voor, het voorafgaande demonstreert waarom. Donderdag van een fascinerende lunch genoten met een onzer buren die van

clip_image010

Marijuana inderdaad, olie maakt die het leven van kankerpatienten verlicht, soms zelfs geneest. Gezamenlijk gaan we er ook voor zorgen dat de geur binnendeurs blijft. Overigens schijnen zelfs mijn knotsknieen (artrose) daar baat bij te vinden. Ben benieuwd! En toen werd Astrid beedigd in de kraamzorg. Zij deed een 3 seizoenen opleiding in 1 seizoen; wat een topper!

clip_image012

Hier wordt haar het ooievaars insigne opgespeld en zo te zien staat links al een client te wachten! Ter afsluiting een compliment aan mijn ‘brother in arms’ Paul Nijssen die a.s. zondag Jaitsen Singh gaat bezoeken en hem op de hoogte zal brengen van de laatste ontwikkelingen. Onder andere de steun die Direkteur Consulaire Zaken, Willem van Ee, heeft toegezegd.

clip_image013

Singh schreef me onlangs hoe ongelofelijk belangrijk Paul voor hem is. Ook als snel doorgeefluik naar mij toe. Mensen als Paul, een rasechte Tukker, vormen dan ook de bouwstenen die benodigd zijn om Singh uit die verdomde Amerikaanse gevangenis te trekken. Daar is geld voor nodig, denk met name aan dure Amerikaanse advocaten. Daar kom ik binnenkort op terug. Wanneer ik dan vermoeid van zo’n interessante week een en ander aan Tinley voorleg, dan geeft ze aan hoe ik daar mee om moet gaan:

clip_image015

Ondersteund door Happy Buddha achter haar. Heel fijn (lente) weekend en vergeet niet de klok vooruit te zetten!