“Uit de Amerikaanse school geklapt”, de hoofdpersonen tot nu toe.

 

Eckart Wintzen, volgens eigen zeggen een zakenman die er als een hippie uitziet, maar ook het groene geweten van Nederland en apostel van de breedband. Zijn vermogen, vele honderden miljoenen volgens insiders, heeft hij vergaard door zijn geesteskind BSO (Bureau voor Systeem Ontwikkeling) te laten fuseren met Philips, oktober 1995. Niet vies van een goede joint en bij tijd en wijle wat knorrig.

Gary Platt is buiten zijn educatie background (co-founder Full Sail) een ‘somebody’ in zijn wereld. Hij heeft gewerkt met Chicago, Prince, Bon Jovi en vele anderen. Zelfs slaagde hij erin de beroemde basketballer Shaquille O’Neal tot (een soort van rap) zingen te brengen en naar platina status te stuwen. Niet vies van een goede joint en bij tijd en wijle nogal ‘hyper’.

Dawn Cardi, Eckarts ‘fucking New York lawyer’, zoals hij haar introduceert. Is niet vies om een extra uurtje te schrijven. Bewaakt Eckart als een bull terriër.

Craig Deonik begint als sales- en marketing manager. Een ietwat gezette marketing veteraan. De man weet absoluut waar hij over praat, ofschoon het onderbuikgevoel niet positief reageert. Komt hij de kerstdagen door?

Jane Metcalfe, beroemde mede-oprichter van Wired Magazine. Eckart probeert haar als boardmember bij Ex’pression aan boord te krijgen.

Woody Harrelson, groot geworden als bartender Woody in de soap ‘Cheers’ en talloze films, waaronder ‘Natural Born Killers’ en ‘White men can’t jump’. Eckart en Woody staan bekend als ‘groene’ mannen en hennepliefhebbers.

Duke Zaffery is met Gary meegekomen van Full Sail en is een geluidsbeest. Hij gaat als Director van het Sound Program aan de slag. Duke ziet eruit als een rocker en geniet van knalharde solo’s van snerpende gitaren.

Sterarchitect John Storyk garandeert ons dat welk scenario we ook kiezen, een januaristart geen probleem zal zijn. Storyk werd op slag een ‘naam’ na zijn eerste opdracht in 1969, toen hij gevraagd werd om voor Jimi Hendrix een studio te bouwen.

Hope Spadora, Vice President Real Estate, Design, Construction and Facilities van Sybase. Ze wordt afgeschilderd als een ‘tough cookie’, een harde onderhandelaar. Ontpopt zich tot een van onze grootste fans tot….

Arne Frager mag er ook zijn. Zijn studio, ‘The Plant’ in Sausalito, is beroemd geworden vanwege de beroemdheden die daar opgenomen hebben. Wat te denken van Prince, Mariah Carey en Whitney Houston? Meer? Fleetwood Mac, Aretha Franklin, Metallica en Santana.

City Manager van Emeryville John Flores. John is een creatieve en charismatische man die al heel wat goeds voor Emeryville heeft bewerkstelligd. Ook een steunpilaar voor Ex’pression.

Wacht, we hebben er een vergeten!