#800 Pas op de plaats

Toen ik begin 2010 vanuit de V.S. de Luim in ere herstelde, was het voornamelijk te doen om onze familie, vrienden en (vage) kennissen op de hoogte te houden van ons reilen en zeilen in Californië. Na onze terugkeer naar de lage landen is dat gehandhaafd, zij het wat kritischer, met name in de periode Trump, en meer gericht op ons lokale hebben en houden. Nu het lezersbestand gegroeid is tot 1000+, wereldwijd, valt het niet mee om wekelijks met iets van interesse of humor te komen. Voorbeeld: zo begon ik vanmorgen met het intoetsen van mijn gevoelens tijdens de winnende goal van Feyenoord tegen Sparta. Toen dacht ik, ja dat kennen ze inmiddels wel, dat gevoel om in de laatste minuut te verliezen. Vervolgens spuide ik wat ideeën over hoe nu verder te gaan met het boek ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’. Ook met het oog op de advocaat die de toenmalige HR Director (personeelszaken 2004) op m’n dak heeft gestuurd. Wellicht hebben jullie, m’n trouwe lezers, daar vileine gedachten over. Uiteraard komt a.s. woensdag aflevering 134 uit. Hoe boeiend (NOT!) is het om te vermelden dat Astrid vindt dat ik tegenwoordig wel héél veel voetbal kijk. Gezien het aanbod valt het percentueel wel mee, meende ik. Nou dat argument viel op dovemansoren. Zou natuurlijk heel wat pro en contra discussies kunnen opleveren, maar is dat Luim-waardig? Past meer in die ‘juicy’ instagram influencers’ blogs. Terwijl ik dit inklop bekruipt me het gevoel om zo’n ‘juicy’ e-mail van die 2004 HR Director op ‘insta’ los te laten. “Niet doen,” zegt het engeltje op m’n rechterschouder. Het duiveltje links sputtert behoorlijk tegen. En zo vul je wel een blog, maar of het interessant is, valt te betwijfelen. Daarom wil ik met deze aflevering, 800, mooi rond getal, beloven alleen nog maar met een Luim te komen waar ik persoonlijk volledig achtersta, hetgeen betekent dat op sommige zaterdagen het scherm (symbolisch) op zwart staat.

Peter L. demissionair blogger

Schiet me ineens iets te binnen, stel je nou eens voor dat ik alle namen in het boek moet anonimiseren (ja, zo heet dat), wat krijg je dan? De Belg wordt Mank Frontstee en Bram wordt Ab Wagenmaker. Andere geinige combinaties liggen voor het grijpen. Het enige probleem is dat alleen de trouwe lezers de ‘link’ kunnen leggen naar de bijbehorende documentatie. Zie je nu wel, nu val ik jullie weer lastig met mijn gedachtenkronkels. Het boek kan mid volgend jaar verschijnen en zal rond de €20 gaan kosten. Ben ik natuurlijk wel benieuwd wie zo’n kostelijk, waar gebeurd, smeuïg leerboek aan gaat schaffen. Laat het me weten, ook in Loosdrecht moet de schoorsteen (CO2 vrij) roken.