Trip Californië-4; anders dan gepland

We kijken elkaar aan; ‘wat nu’, roepen we gelijktijdig.

Eerst maar eens de Amerikaanse COVID-regels checken. In ieder geval is het eerste dat bovenaan de regels staat, en wat we onmiddellijk gaan uitvoeren: afspraken afzeggen. Pijnlijk, met name daar waar we een diner afspraak met overnachting hebben. Wel vinden we veel begrip en medeleven. Iedereen heeft van dichtbij wel iets dergelijks meegemaakt. Kaj is al vertrokken voor zijn 48 uur shift bij de brandweer en is reeds vroeg vertrokken naar South San Francisco, zo’n kleine twee uur rijden. Bo-Peter en Tiphanie gaan ook huiswaarts, om daar hun quarantaine uit te zitten. ‘And then there were three’ (Genesis), schiet me ongevraagd te binnen. Zoals Astrid altijd zegt; nutteloze kennis die op de vreemdste momenten de kop opsteekt. Maar dit terzijde. Astrid, die toch niet stil kan zitten gaat in de tuin aan de slag en is lekker productief. Ik bereid me enigszins voor op het kort geding dat 11 januari dient, maar kan m’n gedachten er moeilijk bijhouden. We bekijken met Michelle een zoetige kerstfilm alvorens we een kipmaaltijd consumeren. Daarna een serieuze film op Netflix; ‘Don’t look up’, waarin Leonardo di Caprio een hoofdrol speelt als een wetenschapper met een boodschap voor de wereld: een meteoriet dreigt de aarde te vernietigen.

Geweldige film met een niet serieus genomen boodschap. Meryl Streep als ijdele president van Amerika in een geweldige bijrol. Daarna zoeken we ons mandje op in afwachting van nieuwe ontwikkelingen. Maandag 27 december, we worden wakker met redelijk zonnig weer. Schept vreugde na al die miezerige dagen. Astrid gaat weer als een razende door met klussen, niet te stoppen. Ik dobber de dag door met veel nieuws, waarbij met name San Francisco in de ‘picture’ komt met de kop ‘omicron raast door San Francisco’. Niet zo vreemd dat we besmet zijn. Michelle die haar schoonouders langer in huis heeft dan voorzien, is lief en medelevend. Voor het naar bed gaan een deel van ‘Get Back’ bekeken, het gedetailleerde creatieve proces van de Beatles in de studio. De volgende dag gaan we op stap voor een PCR test die we nodig hebben mochten we positief testen de dag voor onze terugreis. Dan kunnen we 10 dagen na deze test in ieder geval reizen. Moet je wel eerst de KLM kunnen bereiken om dat te bewerkstelligen. Onbereikbaar! Op naar de CalExpo ‘drive through’. Even aansluiten:

Ruim anderhalf uur later, en in de zenuwen over de benzinemeter die zwaar in het rood staat, zijn we aan de beurt. Lekker hoog in de neus aangebracht! Gered, benzinepomp op 1,1 kilometer. Inmiddels is Kaj ook weer gezellig thuisgekomen en doen we ’s avonds de speciaal verlichte straten van Sacramento aan. Thuisgekomen even een foto met de mama voor het uitbundig verlichte huis van Kaj en Michelle:

Na nog wat afleveringen van coach Ted Lasso is het mooi geweest, de luiken vallen dicht. De eerste uren van woensdag brengen we in bed door met het beantwoorden van behoorlijk wat e-mails en boodschappen op social media. Uiteraard zijn we zeer benieuwd wat Kaj voor ons in petto heeft als verrassing.

Morgen deel 5.