De H week

Haiti’s Hel

Op zich hoef ik daar niet zoveel aan toe te voegen; zoveel lijden is onbeschrijfelijk.

Sommige mensen hebben dat ook, die krijgen het altijd voor hun kiezen.

Het land lijkt inderdaad gedoemd te zijn om rampen te ondergaan.

Maar niet zoals geportretteerd door Pat Robertson, oftewel;

Hufter-1.

Devil’s advocate: Pat Robertson and Haiti’s curse

Friday January 15, 2010

Categories: Nation-Building

There’s really no better term for Pat Robertson than "Christian extremist" – there’s not much point in going over his long history of public outbursts of intolerance, racism, and hatred, except in noting that ordinary Christians (and evangelicals in particular) bear as much responsibility for his ravings as ordinary muslims do for the sermons of Anwar al-Awlaki. That is to say, none.

But Robertson’s recent comments about Haiti were particularly cruel and (if I may offer my opinion) un-Christian, even by his standards. During his televised 700 Club program, he said,

"Something happened a long time ago in Haiti and people might not want to talk about. They were under the heel of the French, you know Napoleon the third and whatever. And they got together and swore a pact to the devil. They said ‘We will serve you if you will get us free from the prince.’ True story. And so the devil said, ‘Ok it’s a deal.’ And they kicked the French out. The Haitians revolted and got something themselves free. But ever since they have been cursed by one thing after another."

Here’s video of Robertson making the remarks:

There’s pretty righteous outrage from the Christian sphere about this – for example, see Burke’s Corner – so I’ll leave the theological remonstrations to them. And for what it’s worth (YMMV) Robertson did urge his millions of listeners to donate to Haitian relief – unlike the utterly reprehensible Rush Limbaugh.

Hufter-2 is laatstgenoemde Rush Limbaugh, die is zo ultrarechts dat zelfs de meeste republikeinen niets met hem te maken willen hebben.

Hartbrekend?

clip_image001

Ajax vindt goede doel: 3000 euro voor Haïti

De spelersgroep van Ajax levert een bijdrage van 3000 euro aan de hulporganisaties in Haïti, dat dinsdag door een zware aardbeving werd getroffen. De clubleiding en de hoofdsponsor hebben beide 6000 euro overgemaakt

Het is waarschijnlijk minder dan dat de Ajax boys tijdens een spelletje poker verkwanselen; dit onder het motto ‘laat ons ook eens positief het nieuws halen’

Hoopvol dat Obama democraten en republikeinen wat dichterbij brengt:

George W. Bush, Bill Clinton asked for Haiti help

clip_image002

Hufter-2 reageert als volgt:

Limbaugh said on his radio show Wednesday that he wouldn’t trust that money donated to Haiti through the White House Web site would actually go to the relief efforts. He said Americans don’t need to contribute to earthquake relief because they already donate to Haiti through their income taxes.

Hannes

Prins breekt schouder bij schaatsen

clip_image003

Prins Willem-Alexander heeft vrijdag door een val tijdens het schaatsen een kleine breuk in zijn schouder opgelopen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Hoezee voor het koningshuis!

Heineken heeft het voor elkaar en nu kan ik eindelijk met vaderlands gevoel van mijn Dos Equis genieten in Cabo San Lucas! Klik na het persbericht op de Dos Equis commercial en vergeef het me dat ik een beetje bijbeun!

ma 11 jan 2010, 18:10

Heineken slaat weer slag buiten Europa

AMSTERDAM (AFN) -  Heineken heeft opnieuw toegeslagen op de snelgroeiende biermarkt in de wereld. Met de overname van de biermerken Sol, Tecate en Dos Equis van het Mexicaanse drankenconcern Femsa is het Nederlandse concern in een klap de nummer twee op de Mexicaanse biermarkt.

Most Interesting Man In The World

Hulp voor Tahiti blijft natuurlijk geboden, dus geef wat je kan en laat de Ajax spelers geen voorbeeld zijn!

Help! Beatles

Comments are closed.