‘Google’ Nederlandse Gamers

Dit was me toch weer een smullen weekje.

De ene week moet je de onderwerpen er met de haren bijslepen (no pun intended, zeggen wij hier), om vervolgens de andere week er onder bedolven te worden.

Dus, sinds ‘Google’ een werkwoord is geworden, verdient het inderdaad aanbeveling om die Hollandse Gamers eens te onderzoeken; we spreken een dapper woordje mee.

Inmiddels is de koorts uitgebroken wie de gelukkige stad, dorp of county mag zijn die als pilot mag fungeren voor Google’s fiber-optic experiment; een internet netwerk dat zo’n 100 keer sneller werkt dan dat wij tot dusver gewend zijn.

De burgers zijn bereid hun kinderen Google te noemen, Topeka in Kansas heeft zich tijdelijk omgedoopt tot Google, Kansas, terwijl Sarasota in Florida een van haar eilanden omgedoopt heeft tot Google eiland.

Google mania op z’n best!

clip_image002

clip_image004

Nadat Consul Generaal Bart van Bolhuis de gamers, hogescholen en universiteiten van Neerlands bodem en de Amerikaanse gasten (Venture Capitalists, bankiers, advocaten, consultants en andere burgers en buitenlui) welkom had geheten, barstte het Dutch Business Breakfast j.l woensdag in alle hevigheid los.

clip_image005

De moeder van alle vragen was natuurlijk of de game panelleden in staat zouden zijn om de scherpzinnige vragen van uw moderator op passende wijze te beantwoorden.

clip_image006

Jawel, sterker nog, op delicate wijze wisten zij hem soms passend te corrigeren wanneer de vraag vaag bleek te zijn. Daarbij moet aangetekend worden dat voor uw moderator het antwoord ‘so wie so’ onbegrijpelijk was!

clip_image007

Het panel, v.l.n.r.: Fabian Akker, Ronimo Games, Jeroen de Cloe, Sticky Studios, Jeroen Elffrich, Ex Machina, en Jan Pieter van Seventer, Dutch Game Garden.

clip_image008

Het Holland paviljoen werd met veel enthousiasme bezocht en blonk uit door echte Nederlandse knusheid, gecombineerd met gamers vernuft. Natuurlijk gingen de dropjes, stroopwafels en klompjes ook gretig van de hand!

clip_image009

Onder de roze Nederlandse wolk was het goed zaken doen in San Francisco’s Moscone Center.

Over San Francisco gesproken; het onderstaande trok mijn aandacht al door de Telegraaf ‘bladerend’. Vooral een der hilarische (van onbenul getuigende) commentaren, dat ik dan ook met plezier helemaal onder weergeef. Vandaar mijn San Francisco song voor de dag, niet alleen omdat wij daar gevestigd zijn, maar ook omdat ik het zo voel. Geniet van de muziek en de plaatjes van de City (noem het niet San Fran, of Frisco, pleeezzz)!

san franciscan nights eric burdon & the animals

za 13 mrt 2010, 07:00 | 15 reacties

Californië groen en cool!

Nico van der Plas

SAN FRANCISCO -  Geen plek ter wereld waar entertainment en een gezonde leefstijl zo naast elkaar bestaan als in Californië. Met name San Francisco heeft met zijn hippieverleden een naam hoog te houden als het gaat om biologisch eten, energie besparen en milieuvriendelijk vervoer. En zeg nou zelf, met een hybride boot langs Alcatraz Island, fietsen over de Golden Gate Bridge en een biologisch wijntje bij een huisgemaakt diner, dat is toch leuker dan met de auto door de drive-thru? Amerika’s meest liberale stad heeft de groene manier van leven cool gemaakt, en dat zorgt voor een paar smakelijke eyeopeners.

clip_image010

clip_image011

clip_image012

Mag ik als (nog) nuchtere Hollander eventjes hierop reageren? En wàt als het orkaanseizoen aanbreekt?

Herman , Enkhuizen  | 10:11 | 13.03.10
? Ik heb een klacht over deze reactie

Comments are closed.