“Soccer time, and the living is easy, fish are jumping…………”

Jumping?

Over springen gesproken; de Amerikaanse media is vol op voetbal gedoken.

Nimmer eerder in mijn 12-jarig verblijf hier heb ik de pers er zo veel aandacht aan zien besteden.

Sports Illustrated, waar voetbal na football, honkbal en basketbal altijd op afstand in de middenmoot aandacht kreeg, zette de toon met haar 24 mei uitgave:

clip_image002

Ongelofelijk, met op de voorpagina “Het Mooie Spel”, oftewel wat voetbal voor de wereld betekent.

Vervolgens pagina’s vol met prachtige foto’s van supersterren en wat voetbal betekent als samenbrenger van landen en hun meningsverschillen.

De schrijver, Grant Wahl, vat het als volgt samen (poets je engels op):

clip_image004

Het zakenweekblad Time besteedt in haar 14 juni dubbeluitgave ook de voorpagina aan voetbal onder het motto “Het Wereld Spel”.

clip_image006

Het kan niet op!

En ook hier begint schrijver John Carlin met een pracht intro:

clip_image008

Alle aspecten komen aan de beurt en uiteraard ook de 7 elftallen die in hun ogen wereldkampioen kunnen worden.

Dat de Verenigde Staten ook een van die elftallen is mag gezien het Amerikaanse sport chauvinisme geen wonder heten, maar met een kanttekening: “Geloof je in een wonder?”

Ook Nederland komt in dat rijtje voor met een verwijzing naar de overwinningen op Italie en Frankrijk in 2008.

Maar nu het leuke dat ze er over ons land aan toevoegen, en ik quote: “They and their outlandishly fun fans will be a thrill to watch in June”.

En natuurlijk is het de droom van elke jeugdcoach dat een van die spelers ooit zal zeggen dat hij gevormd werd in zijn jeugd door….

clip_image010

Oh ja, en dat blonde spelertje, 2e van links knielend, ene Ivar Laanen, heeft geen keus. De vraag is alleen blijft hij aan voetbal hangen of wordt het toch honkbal.

Omdat hij tegen die tijd dubbele nationaliteit heeft, wordt het nog gecompliceerder; hey, het ouderschap brengt heel wat sores met zich mee!

Leuke anekdote overigens; toen ik de jongens voor het eerst aanmeldde, we schrijven 1999, stond er tot mijn verbazing een lange rij mensen die hetzelfde doel voor ogen had.

Na enige dagen werd ik gebeld of ik coach wilde worden, waarna ik vroeg waarom ze dachten dat ik dat kon.

Aan de andere kant van de lijn werd die vraag zonder blikken of blozen beantwoord: “You’re Dutch, aren’t you?”. En zo is het gekomen dat ik dit najaar aan mijn 12e seizoen begin!

Een ding weet ik zeker, door alle sport aktiviteiten van onze jongens zullen zij niet in 7 sloten tegelijk zullen lopen.

Of van de wal in de sloot belanden.

Ja, ik doel op die Sloot dus, die ook hier weer de pers volop gehaald heeft.

Het zal je kind maar wezen!