‘Spare the air day’ op de avond voor kerst!

Terwijl ik de titel schrijf danst een hap stroopwafel op m’n tong, lekker voorverwarmd op de koffiebeker. Omdat zoonlief Rick met zijn Liesbeth en bonus kleindochter Charlotte last moment de KLM naar San Francisco hebben genomen (yeah!), hebben wij gisteren onze traditionele pakjes avond gehouden, ook al om hen niet tijdens hun jetlag te storen. En ik moet zeggen, Astrid en de boys hadden weer behoorlijk, en origineel, uitgepakt.

clip_image001

De aard van de kado’s doe ik nog wel een keer uit de doeken (draadloos buitenamusement voor mij, dat wel), maar gezellig was het bij de knetterende open haard. Helaas, dat wordt vanavond anders, Bing Crosby zal zijn “Chestnuts roasting on an open fire” niet zingen omdat er een houtbrandverbod is (Spare the air). Logisch omdat bij dit weer mensen met aanleg voor asthma naar adem zouden snakken, maar het haalt iets weg van onze jaarlijkse verkneukelingen. Dan maar een wandelingetje maken langs al die te gek verlichte huizen; wow wat een mega waanzin!

clip_image002

Nou, we hebben het wat simpeler gehouden, maar zijn er best blij mee:

clip_image003

Astrid aan het zingen met Kaj en Ivar, terwijl Bo-Peter zich nog even met “Occupy Berkeley” bezig houdt. En ik? Ik sta eenzaam in het voorportaal van de mooie kamer:

clip_image004

Alles op z’n plek! Op de achtergrond doet een fijne familie van zich spreken;

kelly family-david’s song

clip_image005

Blijft een geweldig kerstlied! Tegelijkertijd maakt een nieuwe family band zich klaar om in 2012 Californie te veroveren. Hou je vast aan je stoel, stormenderwijs zullen zij ook Europa veroveren!

clip_image006

Photography: Jay Hooker, Palm Springs

Je ziet het rauwe talent je scherm binnen spetteren. Toch?! Eigenlijk ben ik zo tevreden op de dag voor Kerst dat mocht ik enige wrok tegen wie dan ook koesteren, dit volledig uit m’n systeem is gewist. Het gaat een geweldige week worden (zonder werk…nou ja, een klein beetje dan) met mensen die me lief zijn, de traditionele poolmiddag met fijne vriend Fred van Buiten, de herenlunch bij Chef Chu in Mountain View en morgen de viering van de verjaardag van het kerstkind; mijn eigen Astrid (foto’s volgen). Oh, en maandag een hapje en een snapje bij de Consul Generaal. De Laanens gaan daar eens gezellig 2e kerstdag vieren (zandzakken voor de deur!). Tussen de buien door ga ik wat lezen en genieten van anders geaarde kerstkado’s.

clip_image008

Het is beter te geven dan te nemen, hoewel, ik zeg altijd maar zo; “de gevers moeten ook (in)nemers hebben, anders kunnen zij zich niet beter voelen!” Iedereen het allerbeste voor de komende dagen en vier vooral wat je eigen God je ingeeft!

Comments are closed.